Cadourile primite de membrii administratiei americane ating uneori penibilul, alteori sume importante.

Lista de cadouri primite de membrii administratiei Bush in anul 2006, publicata recent, ofera surprize interesante. Presedintele azer, de exemplu, i-a oferit liderului lumii libere o carpeta de matase pe care sint reprezentate imaginea cuplului prezidential american, vulturul, Casa Alba, Statuia Libertatii, zgirie-norii din New York, Capitoliul si palatul prezidential din Baku. Pe lista de „atentii" a lui Bush se mai afla un portret al sau batut in rubine si alte pietre pretioase, cizme de husar in stilul secolului al XVII-lea, dar si mai normalele trabucuri.

Bush a mai primit insa si un tricou si pantaloni de ciclist cu steagul Belgiei, al SUA si cu numele sau de la premierul belgian. Fostul premier japonez Junichiro Koizumi s-a gindit la forma fizica a presedintelui republican, caruia i-a oferit o bicicleta electrica. Premierul thailandez Thaksin Shinawatra s-a gindit la punctualitatea lui Bush, care ar putea fi asigurata de un ceas Cartier din aur alb de 18 carate, cu curea din piele de crocodil, estimat la 11.000 de dolari.

Cadourile primite de vicepresedintele Dick Cheney ar putea uneori sa-l faca invidios pe superiorul sau: de exemplu, Cheney a primit, la rindul sau, un ceas din partea liderului Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, estimat la 25.300 de dolari. Regele Arabiei Saudite, ca un adevarat seic al petrolului, i-a oferit sotiei lui Cheney o diadema din aur alb, safire si diamante in valoare de 45.000 de dolari, iar fiicei cuplului viceprezidential alta diadema, de 55.000 de dolari. Nici secretarul de Stat Condoleezza Rice nu a fost uitata insa de regele saudit, ea putind sa aleaga intre cele doua diademe primite, in valoare de 20.000, respectiv 12.000 de dolari.

Toate cadourile au fost predate de Cheney, Rice si de Bush serviciilor secrete. Presedintele SUA a pastrat, totusi, o autobiografie a lui Gandhi primita cadou.