Compania bulgara de stat Bulgargaz Holding a achizitionat 9.000 din cele 1,177 milioane de actiuni oferite de Transgaz Medias in cadrul ofertei publice initiale, pentru 1,1 milioane leva (aproximativ 543.000 de euro), potrivit site-ului dnevnik, tran
Compania bulgara de stat Bulgargaz Holding a achizitionat 9.000 din cele 1,177 milioane de actiuni oferite de Transgaz Medias in cadrul ofertei publice initiale, pentru 1,1 milioane leva (aproximativ 543.000 de euro), potrivit site-ului dnevnik, transmite Mediafax. Directorul general al Bulgargaz, Lyubomir Denchev, a declarat ca tranzactia reprezinta prima achizitie in strainatate a companiei controlate de statul bulgar, care vrea sa ajunga la o valoare a capitalizarii de piata cuprinsa intre patru si sase miliarde de euro. Obiectivul va fi atins prin listarea unei participatii cuprinse intre 20% si 30% din capitalul distribuitorului de gaze pe Bursele din Bulgaria si Londra, in urmatorii cativa ani. Prin achizitia de actiuni la Transgaz, Bulgargaz devine prima companie controlata de statul bulgar care este implicata intr-o astfel de tranzactie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.