Dezvoltatorul imobiliar de origine irlandeza Moritz Group va investi 180 milioane de euro in dezvoltarea Felix Plaza, prima cladire de birouri dotata cu heliport din Romania. Date fiind caracteristicile arhitecturale ale proiectului, Catalin Secarean
Dezvoltatorul imobiliar de origine irlandeza Moritz Group va investi 180 milioane de euro in dezvoltarea Felix Plaza, prima cladire de birouri dotata cu heliport din Romania. Date fiind caracteristicile arhitecturale ale proiectului, Catalin Secareanu, reprezentant al Coldwell Banker Afilliates of Romania (compania promotoare), estimeaza ca acesta "va aduce o schimbare radicala pe piata de birouri autohtona".
Situata pe strada Dr Felix, finalizarea primei faze a constructiei va avea loc, potrivit estimarilor, in primul trimestru al anului 2010. Cladirea va avea aproximativ 35.000 de metri patrati de spatii de birouri, distribuiti pe 24 de etaje (5 subterane, parter, 17 etaje si un nivel tehnic), se arata intr-un comunicat oficial al companiei.
Investitia in aceasta prima faza a proiectului se ridica la 120 milioane de euro. Restul de 60 milioane de euro de catre developer pentru realizarea celei de-a doua etape, ce va cuprinde inca 15.000 mp, a carei livrare este programata pentru 2011-2012. Conform estimarilor oficiale, nivelul mediu al chiriei in Felix Plaza se situeaza la 20 euro/mp.
Activ pe piata irlandeza de 25 de ani, portofoliul Moritz Group cuprinde in mod preponderent spatii rezidentiale si comerciale in Irlanda.
In acelasi timp insa, printre proiectele dezvoltate de companie se numara si un cartier rezidential de 3.000 de unitati locative. In ultimii ani, grupul si-a extins activitatea si pe plan international, in tari precum Marea Britanie, Europa de Est si Statele Unite. In tara noastra, grupul a desfasurat negocieri exclusive cu o alta companie de origine irlandeza, Mivan Romania, pentru realizarea unui proiect de 10 centre comerciale, a carui investitie totala va depasi, conform estimarilor oficiale, suma de un miliard de euro. Centrele comerciale, ce se vor numi Tiago Mall, vor fi localizate in principalele orase din Romania. Şapte dintre cele 10 orase vizate pentru extindere au fost deja identificate, fiind achizitionati 420.000 mp de terenuri in vederea dezvoltarii retelei de centre comerciale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.