Un rebel din Sudan sta de garda asteptand trecerea unui convoi al ONU in Korma din nord-vestul El Fashir. Recent s-a anuntat ca trimiterea trupelor de mentinere a pacii in regiunea sudaneza Darfur este in pericol din cauza ca membrii ONU nu contribui
Un rebel din Sudan sta de garda asteptand trecerea unui convoi al ONU in Korma din nord-vestul El Fashir. Recent s-a anuntat ca trimiterea trupelor de mentinere a pacii in regiunea sudaneza Darfur este in pericol din cauza ca membrii ONU nu contribuie la aceasta operatiune cu elicopterele necesare, a declarat recent secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon. Potrivit inaltului oficial, trupele sunt necesare pentru a le forta mana rebelilor din Darfur sa inceapa negocierile de pace cu autoritatile din capitala Khartoum "insa pentru ca acest lucru sa se intample ne trebuie forte la fata locului, in special elicoptere - pe care nu le primim", fapt ce pericliteaza intreaga misiune, a mai spus Ban Ki-Moon. (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.