Ei nu sint de acord cu metoda privatizarii prin licitatie cu strigare, temindu-se ca isi vor pierde locurile de munca.

Sindicalistii fabricii de medicamente Antibiotice Iasi vor ataca in instanta hotarirea de guvern care prevede vinzarea societatii prin licitatie cu strigare, actiunea avind ca urmare blocarea privatizarii, anunta MEDIAFAX.

„Am instiintat deja Guvernul ca-l actionam in judecata, iar miine (azi - n.r.) vom depune dosarul la Judecatoria Iasi. Vom cere anularea hotaririi de guvern din 19 noiembrie, care stabileste ca Antibiotice va fi vinduta prin licitatie cu strigare. Fireste, din momentul in care este atacata, se suspenda si aplicarea HG, pina la solutionarea cauzei", a declarat Vasile Stinga, liderul sindical de la Antibiotice Iasi. Temerea sindicalistilor este ca prin aceasta metoda de privatizare Antibiotice si-ar putea pierde obiectul de activitate, viitorul cumparator putind demola fabrica pentru a construi in loc vile.

Sindicalistul mai cere ca, in urma privatizarii, cei peste 1.600 de angajati ai societatii sa-si pastreze locurile de munca. „Guvernul sustine ca o astfel de clauza echivaleaza cu un ajutor de stat si refuza sa o accepte. Am trimis o adresa Comisiei Europene, in care le-am cerut sa se pronunte asupra acestui fapt: poate fi catalogata pastrarea angajatilor drept ajutor de stat?", a aratat liderul sindical de la Antibiotice. Stinga s-a aratat dispus la discutii amiabile cu Guvernul pe aceasta tema, insa daca acestea nu vor duce la nici un rezultat, sindicalistii sint pregatiti sa recurga chiar la greva generala incepind cu luna ianuarie a anului viitor.

Antibiotice Iasi este al noualea producator de medicamente pe plan national si este cotata la bursa cu valoarea de 300 de milioane de dolari. In 2006, societatea a inregistrat un profit net de aproape 24 de milioane de lei. In prezent, Antibiotice este cea mai importanta societate din portofoliul AVAS.