CE BEM, CE MANCAM Salata de ciuperci cu crema de usturoi Sardes are in compozitie, conform etichetei: "maioneza (70%), ciuperci (25%), usturoi (3%), patrunjel (2%), sare, piper". Tot producatorul specifica si care sunt ingredientele maionezei:
CE BEM, CE MANCAM Salata de ciuperci cu crema de usturoi Sardes are in compozitie, conform etichetei: "maioneza (70%), ciuperci (25%), usturoi (3%), patrunjel (2%), sare, piper". Tot producatorul specifica si care sunt ingredientele maionezei: "praf de ma­io­ne­za vegetal (proteina ve­ge­­tala, amidon modificat - unul dintre E 1440, E 1420, E 1404, E 1410, E 1412 etc. - , aromatizanti hidrocoloizi), ulei de floarea-soarelui, sare, conservant (benzoat de sodiu E 211, stabilizatori PH - ?!)".   ANALIZA. Salata analizata este un produs cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de gra­simi si conservanti artificiali. Nu se precizeaza ce fel de stabilizatori de PH au fost utilizati, lucru care incalca grav legislatia in vigoare, ne explica profesorul Gheor­ghe Men­ci­nicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Conservantul folosit, benzoat de sodiu, poate induce migrene, fiind neurotoxic, si, de asemenea, poate declansa ADHD. Doza zilnica admisa este de 5 mg/kg corp. De asemenea, produsul contine o sursa de sodiu de care trebuie tinut cont in aportul zilnic de sare. Hidrocoloizii sunt substante care leaga apa, dand o consistenta produselor in care se utilizeaza ca ingrosator. Aditivii care pot forma hidrocoloizii pot fi amidonurile native si modificate (gama 1404 s.a.) si a gumelor de tipul E 410, E 414, E 412, 418, 417, 415 s.a.   CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor sensibili la in­gre­dientele si aditivii alimentari.   cristina.calin@jurnalul.ro


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.