Social democratii cauta sprijin politic pentru modificarea bugetului pe 2008 propus de guvernul Partidului National Liberal.Mircea Geoana vrea sa guvernezedin opozitie Conducerea PSD a decis ieri sa invite celelalte partide parlamentare la discutii despre bugetul de stat pe 2008. Sint, in total, 1.600 de amendamente la proiectul initiat de Guvern, iar dintre acestea peste 700 apartin PSD. Liderii acestui partid intentioneaza sa gaseasca sprijin pentru a face dintr-un buget gindit de PNL unul votat de PSD. Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a declarat ieri, la finalul sedintei conducerii partidului, ca discutiile cu partidele parlamentare vor privi cele 1.600 de amendamente. PSD este dispus sa acorde sprijin amendamentelor altor partide, in conditiile in care propunerile social democratilor vor beneficia de sprijin. Duvaz a mai spus ca, la finalul discutiilor cu partidele parlamentare, va avea loc o noua runda de negocieri cu PNL, de data aceasta „una formala". Duvaz a precizat, totodata, ca votul PSD depinde de includerea amendamentelor sale in proiectul de buget.

Desi liderii PSD si cei ai PNL s-au intilnit zilele trecute la Vila Lac 1 pentru a negocia bugetul pe 2008, intrevedere confirmata de Mircea Geoana, Duvaz a afirmat ieri ca, pina in acest moment, nu au existat „negocieri oficiale" intre PSD si PNL pe tema proiectului de buget, el admitind ca „discutii or mai fi fost si se intimpla frecvent".

PSD doreste adoptarea proiectului de buget pina la sfirsitul anului in curs. Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri ca partidul sau nu va raspunde invitatiei facute de PSD. „Nu vom participa la nici o consultare cu nici o formatiune politica. Cei care au majoritatea sa si-o asume", a spus Boc, citat de MEDIAFAX. Ramine ca PSD sa sa consulte cu PC, UDMR si PRM, in caz ca aceste partide vor da curs invitatiei.