Liberalii nu au reusit ieri nici dupa aproximativ cinci ore de discutii sa ia o decizie in privinta unui inlocuitor pentru Tudor Chiuariu la Ministerul Justitiei. In alta ordine de idei, Chiuariu s-a tinut de cuvant si si-a trimis demisia la Cabinet
Liberalii nu au reusit ieri nici dupa aproximativ cinci ore de discutii sa ia o decizie in privinta unui inlocuitor pentru Tudor Chiuariu la Ministerul Justitiei. In alta ordine de idei, Chiuariu s-a tinut de cuvant si si-a trimis demisia la Cabinetul premierului. Desi mai multi lideri ai PNL o considera pe Norica Nicolai preferata pentru Justitie, Tariceanu a precizat ca nu se grabeste sa faca o nominalizare. Premierul insa a precizat ca, daca va fi nevoie, vom avea un ministru interimar al justitiei, care ar putea fi Teodor Melescanu sau Gheorghe Mocuta, secretar de stat in Ministerul Justitiei. Totodata, agentiile de presa straine au comentat pe larg demisia lui Chiuariu, constatand o justitie in regres a Romaniei. Pe de alta parte, Chiuariu a avertizat ca decizia Curtii Constitutionale cu privire la comisia speciala de la Cotroceni ii da mana libera presedintelui sa schimbe guverne dupa bunul plac.

Delegatia Permanenta a PNL nu a luat, ieri, o hotarare cu privire la desemnarea unui nou ministru al justitiei, a anuntat Calin Popescu-Tariceanu. O decizie ar urma sa fie luata ulterior, prin vot, in cadrul sedintei Biroului Politic Central, a m ai spus presedintele PNL. El a precizat ca are mai multe propuneri pentru postul de la Justitie, dar a refuzat sa dea detalii. Primul-ministru a adaugat ca „nu este o chestiune contra cronometru“, dar a mentionat ca, avand in vedere importanta domeniului, nu va dura mult pana la numirea unui inlocuitor. El a confirmat faptul ca a primit demisia lui Chiuariu si ca interimatul va fi asigurat „numai daca va fi nevoie“. Chiuariu, care a fost prezent la reuniunea PNL, si-a argumentat decizia de a demisiona, la solicitarea lui Crin Antonescu fiind laudat si aplaudat de catre premierul Tariceanu pentru activitatea sa in Guvern, transmite Mediafax.

Sanctiuni pentru perdantii euroscrutinului PNL
Delegatia Permanenta a PNL s-a reunit, ieri, la Casa Dante. Au fost analizate rezultatele la euroalegeri. Liderul PNL Mircea Ionescu Quintus a declarat, dupa sedinta, ca s-a stabilit ca liderii filialelor care au obtinut sub 12% la euroalegeri sa-si prezinte demisia de onoare, precizand ca nu a fost discutata situatia ministrului demisionar al justitiei. S-a mai discutat despre pregatirea campaniei pentru alegerile locale din 2008 si respectiv despre constituirea unei echipe de coordonare la centru care se va ocupa de tot ceea ce implica aceasta campanie. Totodata, filialele judetene vor fi insarcinate sa inceapa selectia candidatilor pentru primariile de municipii, orase si comune. Miza sedintei conducerii liberale insa a fost discutia despre o eventuala remaniere a Cabinetului Tariceanu, in contextul demisiei ministrului justitiei Tudor Chiuariu, dar si subiectul succesorului acestuia.

Norica Nicolai, vesnica 'favorita nedorita>>


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.