Cel mai mic calendar al Sarbatorilor de iarna din lume, invizibil cu ochiul liber, a fost realizat de o echipa de fizicieni de la Universitatea Ratisbonne, informeaza AFP  receptionata de Rompres. Calendarul care are dimensiunile de 12 x
Cel mai mic calendar al Sarbatorilor de iarna din lume, invizibil cu ochiul liber, a fost realizat de o echipa de fizicieni de la Universitatea Ratisbonne, informeaza AFP  receptionata de Rompres. Calendarul care are dimensiunile de 12 x 8 micrometri, are o suprafata de aproximativ 1 miliard de ori mai mic decat un calendar conventional, unde 1 micrometru este a mia parte dintr-un milimetru. Imaginile traditionale de Craciun desenate in interiorul celor 24 de casute ale calendarului masoara in mediu 1 micrometru si nu sunt vizibile decat sub un microscop electronic.  Aceste imagini, o biserica, un om de zapada etc. au fost gravate in arseniura de galiu, un material semiconductor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.