PUNCTUL PE EI
Ilie Stan, fost antrenor la Gloria Buzau, si-a dat demisia de la echipa dupa o victorie in meciul cu Farul. Oamenii normali la cap s-au intrebat de ce si-a dat Ilie demisia si, mai ales, de ce si-a dat demisia tocmai du
 PUNCTUL PE EI
Ilie Stan, fost antrenor la Gloria Buzau, si-a dat demisia de la echipa dupa o victorie in meciul cu Farul. Oamenii normali la cap s-au intrebat de ce si-a dat Ilie demisia si, mai ales, de ce si-a dat demisia tocmai dupa o victorie. Raspunsul este simplu. Chiar si dupa o victorie, trogloditii care s-au improprietarit cu dreptul de cuvant la Gloria l-au chemat pe antrenor sa-i frece ridichea. Pentru ca folosise jucatorii fara pile si lasase pe margine pudelii care lingeau lesa stapanului. Simplu, nu? Prostul nu e prost destul daca nu se baga si unde nu-i fierbe oala.


Cioflingarii de la Buzau s-au dovedit a fi performanti, dar in nici un caz originali. Ei au urmat modelul predecesorilor, modelul altor trogloditi care populeaza sau au populat menajeria din fotbal. Lebada de Penescu a reusit de minune la Pitesti. In scurt timp de la preluarea echipei el a obtinut deja trofeul unei retrogradari. Ceea ce, trebuie sa recunoastem, lui Adrian Mititelu nu prea i-a iesit. Dar Mititelu poate invoca circumstantele lucrului amestecat. O buna perioada de timp el a avut parte doar de firimituri. Fleica cea mare fiindu-i rezervata, la inceput, sectoristului Dinel Staicu. Abia dupa plecarea dinozaurului nostalgic a ramas lynxul oltenesc singur pe felie. Abia dupa plecarea dinelului si-a etalat Mititelu forta distructiva in toata splendoarea. In plus, spre deosebire de Penescu, Mititelu are un adversar mai greu de rapus. Pentru ca Universitatea Craiova are radacini mult mai puternice in fotbal decat Argesul.


Provincialii, oricat de dotati ar fi ei, nu pot intra in competitie cu forta de distrugere a patronilor din Bucuresti. Una e sa ingenunchezi o echipa de pluton si cu totul altceva e sa strangi latul incompetentei de gatul Stelei, al lui Dinamo sau al Rapidului. Din greseala ordinea nu este intamplatoare. Legionarul (doar filmul cu acelasi nume m-a inspirat!) Gigi Becali este nuclearul cel mai de fala. Are baiatul acesta calitati de kamikaze. Accepta chiar si sinuciderea persoanei publice care este pentru a desavarsi dezastrul de la Steaua. Cristi Borcea se straduieste sa-l egaleze pe Gigi. Dar nu-i este usor. Il mai pacaleste Nicolae Badea. Presedintele care mai trage frana de mana atunci cand Borcica derapeaza periculos. George Copos, la randu-i, are alt handicap fata de primii doi si fata dea€¦ mesterul Manole. E milos si nu lasa zidul noului stadion s-o stranga pe Ana sau sa-i franga mijlocelul. Mijlocelul de productie, bineinteles.

Imaginati-va cum ar arata povestea fotbalului romanesc fara astfel de personaje. Poate va vine vreo idee.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.