Lupta pentru Complexul Hotelier Minerva din statiunea Baile Herculane ia amploare. Doua firme, SC RR Turism si SC Mig Air Condition, aflate la masa credala incearca prin orice mijloace sa puna mana pe hotelul din Baile Herculane. Detinatoarea actu
Lupta pentru Complexul Hotelier Minerva din statiunea Baile Herculane ia amploare. Doua firme, SC RR Turism si SC Mig Air Condition, aflate la masa credala incearca prin orice mijloace sa puna mana pe hotelul din Baile Herculane. Detinatoarea actuala a complexului, societatea Hercules SA, se afla in pragul de a-i fi blocata activitatea, de catre executorul judecatoresc, din cauza unor datorii istorice. Asa cum a stabilit Curtea de Apel Timisoara, printr-o sentinta ciudata care a infirmat practic toate hotararile instantelor de pana atunci.
Interesant este ca fostul executor care a confirmat, potrivit actelor pe care le detinem, ca datoriile au fost platite, a fost schimbat. Pe ce criterii, nu stim. Numai ca daca acesta era din Timisoara, asa cum era normal, cel de-al doilea executor a fost adus tocmai din Bucuresti. Acesta executa, dar nu are pe ce, intrucat nu detine contabilitatea firmei aflate in lichidare. Practic, la rezolutiile indoielnice date de instanta se adauga si o executare care se face, fara fundament, dupa ureche. In fapt, fostul administrator, SC Grand Hotel Minerva, a ajuns in faliment. Firma Hercules, cea care a preluat complexul, s-a gasit in neplacuta situatie de a plati oalele sparte de cei de dinaintea lor. Mai precis pentru niste instalatii de aer conditionat. Numai ca platile catre creditori au fost facute. ZIUA a intrat in posesia unui document care confirma acest fapt, dar care este ignorat de oamenii legii.
Administratorul judiciar numit de judecatorul sindic pentru procedura reorganizarii judiciare a falimentului Grand Hotel Minerva a fost SC RR Realizare Active SRL. Pe baza actelor s-a facut un raport in care se consemneaza urmatoarele: "Cat priveste raportul de refacere a contabilitatii din care a fost prezentat un extras la termenul trecut, mentionam ca acest raport a fost definitivat pana la acest termen. Din extrasul care prezenta situatia contabila fata de creditorii SC Mig Air Condition si SC RR Turism si care prezenta situatia pana la sfarsitul anului 2004, rezulta ca la sfarsitul anului 2004 debitoarea mai avea de platit creditorului SC Mig Air Condition suma de 43.893,2 USD plus TVA aferent reprezentand ratele scadente pe anul 2004 ale contractelor de leasing. Finalizand verificarea contabilitatii inclusiv a anului 2005, se constata in raportul pe care il depunem in instanta ca debitoarea a achitat in luna ianuarie catre SC Mig Air Condition suma de 1.000.000.000 lei prin executare silita, iar in luna martie a fost achitata suma de 1.500.000.000 lei catre acelasi creditor, prin decontarea serviciilor de CNPAS Bucuresti, prin executare silita. Avand in vedere cele doua transe achitate care insumeaza 2.500.000.000 lei, adica 78.387 USD, valoare calculata la cursul leu/dolar de 31.893 lei, acopera in totalitate creanta de 43.893,2 USD, rezulta in mod clar ca debitoarea nu mai datoreaza nimic SC Mig Air Condition, motiv pentru care solicitam excluderea acestui creditor de pe Tabelul de Creante.
Din verificarea contabilitatii debitoarei a reiesit ca pe cheltuiala acesteia a fost amenajat un apartament in Timisoara in care locuiesc in prezent sotia si fiica fostului administrator Vidu Vasile. Din facturile gasite in contabilitatea debitoarei rezulta ca amenajarea apartamentului a costat 500.000.000 lei, iar mobila acestuia a costat 200.000.000 lei. In consecinta, debitoarea are de recuperat o suma totala de 700.000.000 de la persoanele care utilizeaza in prezent acest apartament. Avand in vedere ca de la data deschiderii procedurii prevazute de Legea 64/1995 si pana in prezent sansele de reorganizare ale debitoarei au scazut considerabil solicitam intrarea in faliment a SC Grand Hotel Minerva".
Lichidator dupa ureche
Din actele pe care le detinem, rezulta ca firmele aflate la masa credala au fost platite. Acestea sunt concluziile primului lichidator. Intre timp a aparut al doilea lichidator care infirma cele constatate de primul dintre colegi. Numai ca stupoare. Dumitru Vasile, cel care se ocupa in prezent cu lichidarea, a recunoscut, contactat de reporterii ZIUA, ca nu detine actele societatii pe care o lichideaza. "Acestea nu le-am primit fiindca nu au vrut sa le dea", a spus Dumitru Vasile. In final, intrebat cum face lichidarea unei societati fara evidenta contabila, omul legii ne-a raspuns ca se afla in timpul sau liber si doar la birou ne mai poate spune cate ceva. Interesul pentru Complex, pe care firmele creditoare vor sa puna mana a devenit unul imens. Conform declaratiilor timisoreanului Mihai Carabas, completul de judecata din Timisoara care a propus executarea silita (in flagranta contradictie cu alte doua precedente instante) a primit ordine politice de la PD. In ecuatie se afla si o banca romaneasca, care a finantat o parte din investitiile efectuate la Complexul din Baile Herculane.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.