Autoritatile romane vor sa acorde facilitati pentru intoarcerea muncitorilor romani din Italia, precum si pentru firmele italiene, cu angajati romani, sa investeasca in Romania, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul pentru IMM-uri Ov
Autoritatile romane vor sa acorde facilitati pentru intoarcerea muncitorilor romani din Italia, precum si pentru firmele italiene, cu angajati romani, sa investeasca in Romania, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul pentru IMM-uri Ovidiu Silaghi. "S-a observat ca muncitorii romani care lucreaza in Italia activeaza intr-un anumit sistem si vrem sa utilizam aceasta experienta si in Romania. In acest sens, ne-am gandit la doua canale, incurajarea muncitorilor romani sa se intoarca in Romania sa isi deschida afaceri si atragerea firmelor mari italiene, care au angajati romani, sa lucreze in Romania", a adaugat Silaghi in cadrul aceleiasi conferinte. El a precizat ca se are in vedere stabilirea unui set de inlesniri sau ajutoare pentru a incuraja atragerea muncitorilor romani si a firmelor italiene. "Firmele italiene sunt interesate sa vina in Romania. Pe de alta parte, am prezentat ideea mea in Italia la Camera de Comert, iar cei de acolo nu au fost foarte incantati. Acestia ne-au oferit exemple in care muncitorii romani fac sa supravietuiasca o firma italiana", a precizat Silaghi. In Italia muncesc, oficial, 800.000 de romani. Ministrul pentru IMM-uri a subliniat legatura economica puternica dintre cele doua tari, precizand ca in Romania exista peste 23.700 de firme italiene, iar in Italia exista circa 17.000 de IMM-uri romanesti. Capitalul italian investit in Romania reprezinta circa 800 milioane euro, clasand Italia pe locul cinci.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.