Terenul si cladirile apartinånd Guban, cea mai veche fabrica de pantofi din Romånia, vor fi scoase in curånd la licitatie.

„Dezvoltatorii imobiliari din oras ne-au contactat de mai multi ani, constant, cu oferte pe
Terenul si cladirile apartinånd Guban, cea mai veche fabrica de pantofi din Romånia, vor fi scoase in curånd la licitatie.

„Dezvoltatorii imobiliari din oras ne-au contactat de mai multi ani, constant, cu oferte pentru cumpararea spatiului pe care este amplasata fabrica Guban. Pana la 31 decembrie vom decide care oferta este mai buna“, a declarat directorul fabricii, Gheorghe Petru. Pretul minim de la care va porni licitatia pentru vanzarea celor 3,5 hectare de teren este de 40,8 milioane de euro, adica circa 1.200 de euro/mp. Banii obtinuti in urma tranzactiei urmeaza sa finanteze construirea si utilarea unei fabrici noi, in afara orasului. Conform estimarilor directorului societatii, noua fabrica va costa zece milioane de euro. Odata cu relocarea unitatii in afara orasului, actionarii de la Guban vor transfera pe un alt teritoriu si litigiile in care este cuprinsa cea mai veche fabrica de pantofi din Romania.

Brandul Guban, in instanta
Dupa aparitia legilor 55/95 si 74/94 privind privatizarea societatilor de stat, conducerea de atunci a SC Guban SA a luat decizia de a privatiza u nitatea prin metoda MEBO. La 2 august 1995 este incheiat contractul de vanzare-cumparare de actiuni de la Fondul Proprietatii Statului (FPS), insa mostenitorii fostului proprietar au inceput actiunea de revendicare a marcii. „Tiberiu Guban este fiul lui Blaziu Guban, cel care a fondat fabrica Guban. In calitate de mostenitor, are dreptul sa primeasca despagubiri pentru ca numele sau este folosit ca marca de catre fabrica Guban.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.