- Seful DNA, Daniel Morar, si procurorul-sef al Sectiei pentru Combaterea Coruptiei, Lucian Papici, au fost surprinsi, ieri, de catre reporterii ziarului “Gardianul” intrand in sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Surse de incredere au precizat, neoficial, ca vizita celor doi capi ai DNA la CSM a avut un singur scop. Si anume, obtinerea avizului de retinere pentru doi procurori implicati in scandalul “Mita pentru examenul INM” si pentru efectuarea unor perchezitii domiciliare

- Surse confidentiale ne-au declarat ca este vorba despre iminenta retinere a procurorilor Eugen Cojocaru, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si a lui Gheorghe Dumitru, din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti. Primul, care a detinut calitatea de membru supleant in Comisia de examinare a INM, este acuzat de trafic de influenta si instigare la permiterea accesului la informatii care nu sunt destinate publicitatii

- Al doilea invinuit pentru care, spun sursele citate, DNA va cere avizul CSM pentru retinere, Gheorghe Dumitru, este acuzat d e comiterea infractiunii de cumparare de influenta. In urma concursului INM, procurorul s-a plasat pe prima pozitie la examenul pentru ocuparea postului de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti. Sectia pentru procurori a CSM a avizat pozitiv, cu patru voturi “pentru” si doua abtineri retinerea celor doi procuroriSeful DNA, Daniel Morar, si procurorul-sef al Sectiei I pentru combaterea coruptiei, Lucian Papici, au fost surprinsi, ieri, de catre reporterii ziarului “Gardianul” intrand in sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Surse de incredere au precizat, neoficial, ca vizita celor doi capi ai DNA la CSM a avut un singur scop. Si anume, obtinerea avizului de retinere pentru doi procurori implicati in scandalul “Mita pentru examenul INM”. Oficial, nici reprezentantii CSM, dar nici ai DNA nu au confirmat sau infirmat aceasta informatie.

Ieri dupa-amiaza, putin dupa ora 16.00, procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, a fost vazut de reporterii ziarului nostru alaturi de catre seful Sectiei pentru Combaterea Coruptiei, Lucian Papici, in timp ce intrau in sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Ei s-au dus cu “plocon” pentru a obtine aviz pentru retinerea a doi procurori invinuiti in dosarul “Mitei pentru examenul INM”. Este vorba, spun surse bine informate, despre procurorul Eugen Cojocaru, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si despre procurorul Gheorghe Dumitru, din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti.

Potrivit acelorasi surse confidentiale, Daniel Morar si subalternul sau, Lucian Papici, au cerut inclusiv CSM-ului aviz in vederea efectuarii unor perchezitii domiciliare in ceea ce-i priveste pe cei doi magistrati. Oficial, niciun reprezentant al celor doua institutii implicate in aceasta procedura, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si Directia Nationala Anticoruptie (DNA) nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceasta informatie.

Prima transa: un examinator si un examinat
Eugen Cojocaru este procuror la Parchetul General, iar la ultimul concurs pentru ocuparea unor functii de conducere la nivelul parchetelor, organizat de catre Institutul National al Magistraturii, a facut parte, ca membru supleant, din Comisia de Examinare. In urma declansarii anchetei penale de catre DNA pe marginea acestui concurs, procurorul Cojocaru a fost pus sub invinuire pentru comiterea infractiunilor de trafic de influenta si instigare la permiterea accesului la informatii care nu sunt destinate publicitatii. In acelasi dosar mai are calitate de invinuit si procurorul Gheorghe Dumitru, acuzat de procurori de infractiunea de cumparare de influenta.