Comisia Europeana a anuntat ca vanzarea vanatului cu pene din zonele afectate de gripa aviara in afara judetului Tulcea sau catre statele Uniunii Europene este interzisa. Daca autoritatile veterinare au luat nota de interdictie fara a comenta, instr
Comisia Europeana a anuntat ca vanzarea vanatului cu pene din zonele afectate de gripa aviara in afara judetului Tulcea sau catre statele Uniunii Europene este interzisa. Daca autoritatile veterinare au luat nota de interdictie fara a comenta, instruirea vanatorilor din Delta Dunarii pe tema interzicerii vanzarii de vanat cu pene se dovedeste a fi o misiune dificila.

„In aceste conditii, o parte a protocolului incheiat intre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Directia Silvica, Directia Sanitar-Veterinara si asociatiile de vanatori, partea care cuprindea emiterea buletinului de analiza, certificat sanitar- veterinar si crotalierea pasarilor care pleaca in afara judetului este abrogata“, a declarat Marian Avram, directorul Directiei Judetene Sanitar-Veterinare Tulcea (DJSVT), citat de NewsIn. De la vorba la fapta este insa cale lunga. Doar cinci din cele zece asociatii de vanatori din judet s-au prezentat pana acum la intalnirea cu reprezentantii DJSVT .


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.