Cartea "Raiului gainilor" de Dan Lungu, versiunea in limba germana, conduce luna aceasta in topul celor mai interesante carti, pe care le propune cititorilor cunoscutul magazin cultural german Perlentaucher, transmite Rompres. "Stiti cum se poate d
Cartea "Raiului gainilor" de Dan Lungu, versiunea in limba germana, conduce luna aceasta in topul celor mai interesante carti, pe care le propune cititorilor cunoscutul magazin cultural german Perlentaucher, transmite Rompres. "Stiti cum se poate descrie o tara ce n-a iesit inca din realismul socialist dar nici n-a ajuns in post-socialism? Cand fantastic-grotesc, cand foarte dur si direct - aceasta e reteta sociologului roman Dan Lungu", scrie Perlentaucher in prezentarea cartii "Das Hühnerparadies.Ein falscher Roman aus Gerüchten und Geheimnissen", traducerea in germana a "Raiului gainilor".  "Locuitorii Strazii Salcamilor palavragesc la «Tractorul sifonat» despre timpuri vechi si noi, despre intalniri cu nea Nicu si groapa de gunoi de sub casa colonelului. Neue Zürcher Zeitung, ziar umblat prin lume, isi aminteste, citind cartea, de Iasi, orasul de bastina al lui Dan Lungu; insa cititorii obisnuiti, rasfoind paginile, nu trebuie sa faca altceva decat sa savureze modul in care dezlantuita placere a fabulatiei si haosul post-comunist isi dau mana la modul genial", se mai arata in prezentare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.