Cel putin patru persoane au fost ucise duminica noapte, in doua incidente ce au avut loc in biserici din Colorado (SUA).

Un barbat inarmat a deschis focul la un centru de pregatire a misionarilor din capitala statului Colorado, Denver, a ucis doi oameni, dupa care a fugit. Douasprezece ore mai tirziu, o persoana a fost omorita in fata unei biserici din Colorado Springs, iar atacatorul a fost impuscat si ucis la rindul lui de paznicul bi-sericii. Pina acum, autoritatile n-au reusit sa stabileasca daca intre cele doua atacuri exista vreo legatura.

Primul incident a avut loc dupa miezul noptii, la Centrul pentru Tinerii Misionari din Arvada, o su-burbie a orasului Denver. Tiffany Johnson (26 de ani) si Philip Crouse (23 de ani) au fost ucisi, alti doi tineri de 22 si 23 de ani fiind raniti, a anuntat politia. Autoritatile spun ca agresorul a cerut sa-si petreaca noaptea in locul respectiv, dar a fost refuzat.

Cel de-al doilea atac s-a petrecut la 100 km distanta, in Colorado Springs, linga o biserica evanghelica. Un tinar a omorit un om si a ranit alti patru, inainte de a fi impuscat de un agent de paza „foarte curajos, care a salvat probabil multe vieti", dupa cum a declarat un politist. Descrierea tinarului coincide cu cea din primul caz - un barbat alb cu o palarie neagra si o jacheta inchisa la culoare. Armele folosite sint insa diferite - in Denver a fost vorba de un pistol, iar in Colorado Springs de o pusca, potrivit agentiilor de presa.