Fostul ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, a fost ieri audiat de procurorii DNA intr-un dosar penal privind afacerea "Lacul Vacaresti".

"Clientul meu a primit citatie pentru a fi audiat in legatura cu Lacul Vacaresti. Mai multe n
Fostul ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, a fost ieri audiat de procurorii DNA intr-un dosar penal privind afacerea "Lacul Vacaresti".

"Clientul meu a primit citatie pentru a fi audiat in legatura cu Lacul Vacaresti. Mai multe nici noi nu stim la acest moment", a declarat aparatorul Florin Doran. Reamintim ca procurorii DNA au fost sesizati in anul 2005 de Corpul de Control al Ministerului de Interne privind continuarea cercetarilor legate de concesionarea terenurilor din zona Lacului Vacaresti din Capitala. Este vorba despre 183 de hectare de teren, care, de fapt, erau obiect al unor litigii de revendicare, peste o suta de persoane invocand dreptul de proprietate asupra acestora. Zona a fost vizata insa pentru o investitie imobiliara initiata de un om de afaceri australian, care a facut demersuri pentru a obtine terenurile in concesiune, cu scopul construirii unor cazinouri, a unor vile luxoase si a unor terenuri de sport. Concesionarea a fost decisa insa prin HG 855/2002, semnata de succesorul lui Ilie in functie, Petre Lificiu, de secretarul de stat de la Ministerul Tineretului, Nicolae Marasescu, si de un secretar de stat de la Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.