Ziarul „Gardianul“ este in masura sa va prezinte raportul de expertiza criminalistica intocmit in dosarul 'Tinu>> de inginerul Mihai Caragea. El a efectuat aceasta lucrare in calitate de expert recomandat de Elena Parvan, matusa lui Andr
Ziarul „Gardianul“ este in masura sa va prezinte raportul de expertiza criminalistica intocmit in dosarul 'Tinu>> de inginerul Mihai Caragea. El a efectuat aceasta lucrare in calitate de expert recomandat de Elena Parvan, matusa lui Andrei Iucinu, parte vatamata in dosar. Dupa ce Caragea a terminat lucrarea pentru care a fost angajat, Elena Parvan a facut o plangere penala impotriva sa, acuzandu-l pe acesta ca sustine o teorie neconforma cu realitatea in ceea ce priveste moartea lui Dumitru Tinu. In plangerea penala se sustine ca expertul Caragea ar fi savarsit infractiunile de santaj, abuz de incredere si marturie mincinoasa. Neintelegerile intre parti si expert pornesc de la raportul intocmit de acesta, conform caruia Dumitru Tinu a murit in urma unui accident de masina, excluzand orice alta posibila teorie privind evenimentul in cauza.

Raportul intocmit de Caragea porneste de la premisa ca accidentul a avut loc la o viteza de deplasare a autoturismului de circa 50-60 de kilometri pe ora. Intr-una dintre editiile noastre trecute aratam ca specialistii Institutului National de Expertize Criminalistice au aratat ca viteza la care a avut loc impactul autoturismului Volvo Condus de Dumitru Tinu a fost de 20, maximum 30 de kilometri pe ora. Acestia au mai stabilit si faptul ca nu pot fi trase concluzii certe cu privire la ceea ce s-a intamplat cu autoturismul inainte de „accident“ si ce anume a determinat evenimentul in cauza. Mai mult, specialistii INEC au declarat in raportul pe care l-au intocmit ca masina condusa de Tinu nu s-a rasturnat.

A aparut un obstacol
Caragea sustine o teorie total diferita, menita sa acrediteze ideea conform careia orice alta cauza posibila a decesului fostului director de la „Adevarul“ este exclusa. Afirmatiile din raportul pe care l-a intocmit Mihai Caragea sunt ilustrate printr-o simulare grafica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.