Domnul Buduca pretinde ca ma cunoaste. Asta pentru ca am stat la aceeasi masa, invitati fiind la aniversarea talentatului sculptor Florin Codre, coleg de partid cu mine. Lume multa, printre altii pe atunci viitorul ministru Adrian Iorgulescu. Domnul
Domnul Buduca pretinde ca ma cunoaste. Asta pentru ca am stat la aceeasi masa, invitati fiind la aniversarea talentatului sculptor Florin Codre, coleg de partid cu mine. Lume multa, printre altii pe atunci viitorul ministru Adrian Iorgulescu. Domnul Buduca s-a asezat la coada mesei, cu burta lipita de sira spinarii, si a inceput sa infulece carnati. Am fost uimit atunci de graba cu care incerca sa mareasca distanta dintre stomacul sau si coloana vertebrala. Intentia mea nu este sa polemizez cu cineva care se uita cu jind la farfuria intinsa ca pomana de Institutul Cultural Roman. Nici sa-i reprosez ca-mi poceste numele. Este evident ca domnul Buduca are o problema cu diftongii: nu este singurul pentru care Europa este mai curand Ieuropa, daca nu direct Ioropa! Vreau sa amintesc aici pentru ce s-a declansat acest atac impotriva mea.
In primul rand mi-am permis sa confirm vizita pe care domnul Andrei Plesu a primit-o de la Ion Iliescu in vara anului 1989, pe vremea cand se afla "in exil" la Tescani. Fostul nostru ministru de Externe este oripilat ca ar putea fi acuzat ca a facut parte dintr-o conspiratie. Nu inteleg care ar fi problema? Daca ar fi conspirat impotriva tiranului Ceausescu, ar fi avut parte de tot respectul meu! Realitatea este ca dumnealui este lipsit de organul (poate mai corect organele?) indispensabil pentru a avea curajul sa conspiri impotriva unui dictator. Sau se teme ca ar putea fi banuit ca a dorit sa se asigure ca va fi de fata cand se va imparti cascavalul? Si totusi nu poate nega ca a fost in fruntea bucatelor de atunci incoace!
In al doilea rand mi-am permis, ca senator, sa trimit Curtea de Conturi pentru a verifica Institutul Cultural Roman, un ordonator de credite care este de capul lui, fara nici un control. Da, domnule Buduca, eu stiu cat costa sa traduci in romaneste Biblia ! Nu va e rusine sa comparati teza de doctorat a domnului Andrei Plesu, publicata pe 30.000 euro de editura Somogy din Paris, cu Biblia? Cu banii acestia se puteau publica 10 carti!
Nu in ultimul rand, am indraznit sa cer demisia domnului HR Patapievici. Eu gasesc ca imaginea Romaniei nu a beneficiat cu nimic de pe urma cheltuielilor acestui domn. Nu am comentat in nici un fel patriotismul sau. Mi-am permis doar sa citez urmatoarele randuri din "opera" sa: "Privit la raze X, trupul poporului roman abia daca este o umbra: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii."
Adevarul, domnule Buduca, este altul ! Stapanii dumneavoastra nu imi iarta ceva dupa care tanjesc cu disperare: eu am reusit sa devin cunoscut la New York si la Paris. Un fapt incontestabil, recunoscut chiar si de dumneavoastra! Eu sunt dovada ca se poate, ca roman! Fara pile sau subventii de la stat!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.