Buget 2008
PSD si-a propus sa discute saptamana aceasta cu partidele parlamentare pentru a se pune de acord asupra amendamentelor la proiectul bugetului de stat pe 2008, urmand ca, la final, sa aiba o discutie "formala" cu Guvernul. In ace
Buget 2008
PSD si-a propus sa discute saptamana aceasta cu partidele parlamentare pentru a se pune de acord asupra amendamentelor la proiectul bugetului de stat pe 2008, urmand ca, la final, sa aiba o discutie "formala" cu Guvernul. In acest sens, social-democratii le-au transmis ieri partidelor o invitatie, insa deocamdata doar PC a acceptat-o.  Discutii cu PC. Delegatii ale celor doua partide s-au intalnit ieri la Senat, dupa ce deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz (foto) explicase ca discutiile vor viza amendamentele care ar putea beneficia de sprijin recipoc. Drept urmare, pesedistii Constantin Nita si Viorel Stefan si conservatorii Sabin Cutas si Codrut Seres au stabilit ca PSD si PC sa se sustina reciproc pentru adoptarea acelor amendamente, care vizeaza proiectele sociale sustinute de cele doua formatiuni, respectiv programul "cornul si laptele", care va fi extins la clasele V-VIII, majorarea alocatiei de stat pentru copii pana la 500.000 de lei vechi si medicamentele compensate. La acestea se adauga proiectul de lege privind reducerea TVA la alimentele de baza si majorarea acestei taxe la produsele de lux. PD, in schimb, a refuzat "oferta" social-democratilor, in timp ce liderul PRM, C.V. Tudor, s-a declarat sceptic fata de utilitatea dis-cutiilor. Desi pesedistii au amenintat ca "nu vor trece" bugetul daca nu le sunt acceptate amendamentele, premierul Tariceanu le-a transmis ca exista puncte la care nu poate accepta modificari, cum sunt mentinerea deficitului bugetar si mentinerea cheltuielilor din domeniul sanatatii, infrastructurii, cercetarii si invatamantului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.