Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, are cele mari sanse sa preia portofoliul Justitiei, ea fiind sustinuta de mai multi membri ai Biroului Politic Central, insa liberalii iau in calcul si varianta numirii unei personalitati din afara partidului, su
Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, are cele mari sanse sa preia portofoliul Justitiei, ea fiind sustinuta de mai multi membri ai Biroului Politic Central, insa liberalii iau in calcul si varianta numirii unei personalitati din afara partidului, sustin, surse liberale.Ministrul Apararii Teodor Melescanu ar putea prelua interimatul la Justitie, in cazul in care in urmatoarele zile conducerea liberala nu ajunge la un acord privind persoana pe care o va nominaliza ca succesor al demisionarului Tudor Chiuariu, au declarat surse din PNL. SUSTINUTA. Membrii Biroului Politic Central au fost luati prin surpindere de anuntul demisiei lui Tudor Chiuariu, in sensul in care nu au existat discutii si nu au fost consultati in legatura cu acest demers. Lideri ai PNL spun ca cele mai mari sanse pentru a prelua portofoliul Justitiei le-ar avea Norica Nicolai, sustinuta oficial si de vicepresedintele Crin Antonescu, dar si de vicepresedintii Ludovic Orban sau Teodor Melescanu. Surse din BPC sustin ca s-ar contura o majoritate pro-Norica in cadrul Biroului. Surse liberale mai spun ca si Renate Weber ar fi putut fi o optiune, insa partidul nu isi permite sa riste noi pierderi la capitolul credibilitate si sa o retraga din Parlamentul European pentru a o desemna ministru al Justitiei. In interiorul PNL exista un curent de opinie potrivit caruia, in cazul in care candidatura Noricai Nicolai nu va avea castig de cauza, cel mai indicat ar fi sa se recurga la numirea unei personalitati din societatea civila, neinregimentata politic. Voci liberale sustin ca aceasta ar fi o solutie pentru a diminua riscurile unor noi atacuri din partea Palatului Cotroceni, dar ramane de vazut care va fi pozitia premierului Tariceanu. Asta cu atat mai mult cu cat, pana acum, hotararile legate de inlocuirea sau numirea unor ministri au fost luate de multe ori fara consultarea efectiva a BPC. MOTIVE.Variantele au fost expuse si de vicepresdintele Crin Antonescu, care declara ca o va propune pe Norica Nicolai si ca, din punctul sau de vedere, Renate Weber nu reprezinta o optiune. "PNL are doua variante: fie sa nominalizeze un om politic care are si legatura cu domeniul si care este un om politic puternic si aici ma refer la doamna Norica Nicolai, fie sa se indrepte spre o varianta civila, sa demneze un independent, o persoana cu o activitate si reputatie mare, sa fim siguri ca are o viziune moderna", a explicat Antonescu. Liberalii s-au reunit luni dimineata in cadrul Delegatiei Permanente a partidului, ce va avea loc la Casa Dante. Este de asteptat ca situatia portofoliului Justitiei sa fie dezbatuta, in vederea unei decizii. Nu este exclus insa ca decizia sa fie amanata pentru o sedinta a Biroului Politic Central, for care, potrivit statutului, este abilitat sa aprobe numirea ministrilor, la propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.