Termenul pentru negocieri intre Pristina si Belgrad a expirat azi. In raportul inaintat secretarului general al ONU se arata ca cele patru luni de negocieri nu au dus la niciun rezultat, niciuna din parti nefiind dispusa sa cedeze in privinta suvera
Termenul pentru negocieri intre Pristina si Belgrad a expirat azi. In raportul inaintat secretarului general al ONU se arata ca cele patru luni de negocieri nu au dus la niciun rezultat, niciuna din parti nefiind dispusa sa cedeze in privinta suveranitatii provinciei Kosovo. In acest context, inaltul reprezentant pentru politica externa al UE, Javier Solana (foto), si-a exprimat ieri speranta ca sarbii si albanezii din Kosovo sa nu riste stabilitatea din Balcani recurgånd la violente etnice. Totusi, autoritatile albaneze de la Pristina au anuntat ca vor proclama unilateral independenta Kosovo. Hashim Thaci, viitorul premier al Kosovo, a declarat ca provincia este „pregatita pentru independenta“, dar nu a fixat o data limita pentru declararea acesteia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.