EximBank a semnat un acord cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor prin care sprijina accesul firmelor din domeniul IT&C la fondurile structurale de aproape 400 milioane euro, se arata intr-un comunicat al EximBank.
Acordul a fost semnat pentru a facilita accesarea sumei de aproape 400 milioane euro, alocata de Uniunea Europeana companiilor sau autoritatilor publice locale prin fondurile structurale, pentru proiectele care vizeaza dezvoltarea tehnologiei informatice si a comunicatiilor, se arata in comunicat.
Companiile care au proiecte eligibile in acest sens pot solicita acordarea de catre EximBank a unei finantari pentru contributia proprie sau a unei garantii pentru un credit obtinut de la orice banca comerciala.
"EximBank are capacitatea tehnica si financiara de a sprijini programele nationale derulate de partenerul nostru, respectiv Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, pentru a creste gradul de absorbtie a fondurilor structurale de catre companiile romanesti", a declarat presedintele EximBank Romania, Carmen Radu. Ea a mai spus ca EximBank pune la dispozitia celor ce doresc sa-si modernizeze afacerea cele mai avantajoase solutii de finantare si garantare necesare obtinerii unor credite de la alte banci. "Una dintre prioritatile Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei pentru anul 2008 este facilitarea accesului la fonduri structurale in cadrul Programului Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE - Axa III - Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor pentru Sectoarele Privat si Public), atat pentru beneficiarii din mediul de afaceri, cat si pentru beneficiarii din administratia publica", a adaugat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei informatiei, Iuliu Winkler.
El considera ca parteneriatul cu Banca de Export-Import a Romaniei poate sa ofere facilitati importante viitorilor beneficiari, pentru sporirea capacitatii de preluare si utilizare eficienta a fondurilor europene.