Saptamana trecuta, in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 67.520 de contracte futures si optiuni, valoarea lor reprezentand echivalentul a 250 milioane lei (aproape 71 milioane de euro).
Investitorii pe raportul euro/leu au tranza
Saptamana trecuta, in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 67.520 de contracte futures si optiuni, valoarea lor reprezentand echivalentul a 250 milioane lei (aproape 71 milioane de euro).
Investitorii pe raportul euro/leu au tranzactionat constant sub preturile din piata valutara, semn ca ei mizeaza pe aprecierea leului pana la scadenta din 21 decembrie.
"Se pare ca euro a gasit punctul de echilibru la 3,5 lei", observa un dealer bancar. "In piata exista un sentiment pozitiv in privinta evolutiei leului in urmatoarele doua saptamani. Sunt luate in calcul atat revenirea speculatorilor pe monedele emergente, odata cu linistirea apelor pe pietele internationale, unde dolarul a intrat pe o panta ascendenta, cat si intrarile mari de cash de la romanii care muncesc in strainatate".
Pentru scadenta din 21 decembrie, saptamana a debutat cu un minim de 3,4799 lei, pentru ca marti euro sa urce pana la un maxim de 3,5313 lei.
Presiunea pe vanzare a revenit in urmatoarele sedinte, ceea ce a facut ca vineri, de la o deschidere la 3,5493 lei, pretul futures sa scada la inchidere la 3,4901 lei.
Pentru martie, tranzactiile au fost realizate in prima jumatate a saptamanii la 3,51 - 3,59 lei, vineri preturile coborand de la 3,55 la 3,5 lei.
Pentru iunie si septembrie, preturile de cotare au fost constante, 3,4 lei, respectiv 3,6 lei.
Pe piata unde se tranzactioneaza contractele SIBGOLD, pe uncia de aur, fluctuatiile preturilor au fost destul de mari, tranzactiile realizandu-se in culoarul 744,5 - 764 dolari, investitorii luand in calcul atat evolutia preturilor pe pietele internationale, cat si traseul pe care il are cursul leu/dolar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.