E.ON Gaz estimeaza ca profitul in acest an va avea un nivel asemanator celui de anul trecut, desi volumul vanzarilor a scazut in 2007 cu 10-20% din cauza faptului ca iarna trecuta a fost blanda, a declarat Achim Saul, directorul general al companiei.
E.ON Gaz estimeaza ca profitul in acest an va avea un nivel asemanator celui de anul trecut, desi volumul vanzarilor a scazut in 2007 cu 10-20% din cauza faptului ca iarna trecuta a fost blanda, a declarat Achim Saul, directorul general al companiei. Oficialul estimeaza ca in acest an pierderile tehnologice vor scadea cu circa o treime fata de anul trecut de la 5% din vanzarile totale la 3,5%. "Din totalul investitiilor realizate in 2007, de circa 200 milioane lei, aproximativ 15 milioane de lei au fost alocate pentru imbunatatirea sistemelor de masurare a gazelor", a spus Saul.
Acesta a aratat ca, la nivelul intregului an, vanzarile companiei au totalizat trei miliarde metri cubi de gaze, in timp ce un volum de 700 milioane metri cubi a reprezentat cantitatea de gaze distribuita pentru alte companii prin reteaua proprie a E.ON Gaz Romania. Saul a mai spus ca E.ON este interesata sa participe la proiectul conductei Arad - Szeged. "E.ON Gaz este interesata sa rezerve capacitati de transport de gaze prin aceasta conducta. Acest lucru va reprezenta un avantaj pentru consumatorii din Romania, intrucat va creste siguranta aprovizionarii", a mai spus Saul.
Reprezentantul E.ON Gaz a mai precizat ca societatea urmareste sa detina in Romania capacitati de stocare a gazelor de circa cinci miliarde metri cubi, insa o decizie in acest sens nu a fost inca adoptata.
In opinia sa, pretul gazelor pentru populatie va creste de la 1 ianuarie pentru ca pretul gazelor pe pietele internationale a crescut direct proportional cu cel ale petrolului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.