Mihai Puwak, fiul fostului mi­nistru PSD al integrarii europene, Hildegard Puwak, asociat si admi­nis­trator al societatii P&I Inter­na­tional SRL, a fost trimis in judecata
   Mihai Puwak, fiul fostului mi­nistru PSD al integrarii europene, Hildegard Puwak, asociat si admi­nis­trator al societatii P&I Inter­na­tional SRL, a fost trimis in judecata de procurorii DNA. Barbatul este acuzat de fals in inscrisuri sub sem­natura privata, in forma continua­ta, deturnare de fonduri, precum si de schimbarea, fara respectarea preve­derilor legale, a destinatiei fon­durilor europene, care au creat un prejudiciu de 32.160 de euro in dauna bugetului Comunitatii Euro­pene. Din rechizitoriul procurorilor reiese ca Mihai Puwak a obtinut peste 40.000 de euro finantare din fonduri euro­pene, pentru un proiect in domeniul ingineriei urbane. Conform proiectului, 15 stagiari romani ar fi trebuit sa-si faca stagiatura la cateva fabrici nemtesti de acelasi profil. In reali­ta­te insa, cei 15 nu erau angajati ai fir­mei lui Puwak, ci fosti colegi de fa­cultate ai inculpa­tului. De asemenea, s-a mai desco­perit ca Puwak Mi­hai a falsificat semnaturile acestora in actele intocmite pe numele lor. Masura procurorilor vine la doar cateva zile dupa ce Iosif Mihai Puwak, sotul lui Hildegard Puwak, a fost condamnat la doi ani si ju­ma­tate de inchisoare pentru detur­nare de fonduri si schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul comunitatilor europene.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.