Copiii sub 5 ani care traiesc in apropierea centralelor nucleare prezinta un risc crescut de a suferi de cancer, arata un studiu dat publicitatii de guvernul german. Studiul realizat de Oficiul federal care se ocupa de protectia contra radiatiilor se
Copiii sub 5 ani care traiesc in apropierea centralelor nucleare prezinta un risc crescut de a suferi de cancer, arata un studiu dat publicitatii de guvernul german. Studiul realizat de Oficiul federal care se ocupa de protectia contra radiatiilor se bazeaza pe date statistice adunate in perioada 1980-2003, in regiunile din apropierea a 21 de reactoare nucleare. Astfel, riscul de cancer creste cu 60% in cazul copiilor care locuiesc la mai putin de 5 kilometri de o centrala nucleara si cu 117% daca se iau in calcul numai leucemiile, informeaza cotidianul german Süddeutsche Zeitung.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.