Cel mai mare grup siderurgic din lume, Arcelor Mittal, intentioneaza sa achite cel putin 1,16 miliarde de euro pentru intreg pachetul de titluri de valoare al China Oriental Group pe care nu le are in posesie. Noua achizitie va extinde prezenta grupu
Cel mai mare grup siderurgic din lume, Arcelor Mittal, intentioneaza sa achite cel putin 1,16 miliarde de euro pentru intreg pachetul de titluri de valoare al China Oriental Group pe care nu le are in posesie. Noua achizitie va extinde prezenta grupului si il va transforma in cel mai mare consumator si producator de otel din lume, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Arcelor Mittal, care a achizitionat o participatie de 28,02% de la producatorul chinez pentru aproximativ 446 milioane de euro pe 22 noiembrie, va oferi acum cel putin 0,54 euro pentru un titlu de valoare China Oriental, au anuntat companiile intr-un comunicat comun. Aceasta valoare este cu 13% mai mare decat pretul atins pe Bursa de titlurile grupului chinez la data de 7 noiembrie, atunci cand au fost suspendate de la tranzactionare.
Comisia pentru fuziuni si preluari din Honk Kong a decis ca actionarii Arcelor Mittal si China Oriental au actionat concertat si au declansat procedura obligatorie de depunere a unei oferte de preluare, a declarat compania chineza. Mittal anuntase saptamana trecuta ca se afla in negocieri cu principalii actionari ai companiei privind achizitia unei participatii suplimentare de 43%, pentru a-si majora detinerea din producatorul chinez la 71%.
Arcelor Mittal a mai semnat un acord de partajare a tehnologiei, a expertizei tehnologice cu grupul chinez, intentionand sa transforme China Oriental in una dintre principalele companii siderurgice din China. Gigantul siderurgic va asista compania chineza in procurarea de minereu de fier si carbune, conform comunicatului emis.
Aceasta tranzactie vine la putin timp dupa ce Arcelor Mittal a decis sa cumpere o participatie majoritara in producatorul chinez de sarma Rongcheng Chengshan Steel Cord Co., pentru suma de 18,5 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.