In perioada 6 - 9 decembrie a avut loc a 11-a editie a Congresului National pentru Studenti si Tineri Medici, la care au participat aproximativ 400 de studenti, dintre care 100 si-au sustinut proiectele, informeaza Anca Dinu, unul dintre organizatori
In perioada 6 - 9 decembrie a avut loc a 11-a editie a Congresului National pentru Studenti si Tineri Medici, la care au participat aproximativ 400 de studenti, dintre care 100 si-au sustinut proiectele, informeaza Anca Dinu, unul dintre organizatorii evenimentului. Congresul a debutat printr-o festivitate, ce a avut loc pe 6 decembrie la Palatul Parlamentului. La deschidere au participat nume sonore din lumea medicinei ca: dr. Monica Pop, dr. Popa (rectorul Facultatii de Medicina), Raed Arafat (SMURD), dar si numerosi studenti ai Facultatii de Medicina. In perioada 7-9 decembrie congresul s-a desfasurat sub forma unor sesiuni de comunicari stiintifice pe sectiunile fundamental, medical, chirurgical si poster. Pe data de 7 decembrie s-a desfasurat o sesiune de proiecte prezentate de studenti ca Albu Andra, Baceanu Carla, Andronic Aur si multi altii, atent analizate de Daniela Bartos, profesor universitar, Sorin Hostiuc, medic rezident. Avand in vedere proiectele studentilor doamna Bartos a declarat ca este multumita de cum s-au prezentat studentii in acest an. Dar, pe langa lucrarile realizate de studenti, si profesori ca: dr. Patricia Sarbu, dr. Alexandru Budai, dr. Carmen Cretu au adus in atentia celor tineri proiecte ce abordeaza teme noi din medicina. De asemenea, si in zilele de 8- 9 sesiunea de proiecte a continuat, iar dupa finalizarea proiectelor a avut loc si festivitatea de premiere a celor mai reusite lucrari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.