Calificarea nationalei la turneul final a Campionatului European din 2008 a nascut o emulatie in randul fotbalistilor romani. Multi jucatori din Liga Intai se intrec in declaratii care mai de care mai optimiste, sperand sa ajunga la cea mai importanta competitie europeana inter-tari, chiar daca nici macar nu au prins lotul in preliminariile recent incheiate. Pana la sfarsitul lunii mai, cand FRF trebuie sa comunice lista tricolorilor care se vor infrunta cu Franta, Italia si Olanda, este de asteptat sa vedem o intrecere a celor care vor sa il impresioneze pe selectioner. Totusi, cele mai mari sanse sa se alature lui Mutu si Chivu in drumul spre Elvetia le au sase fotbalisti. Ei formeaza coloana vertebrala a echipei nationale de tineret. Surprinzator, printre ei nu se afla Claudiu Keseru, atacantul a carui „explozie” intarzie sa se produca.

CIPRIAN T~T~RUSANU (21 de ani). A facut miracole in poarta nationalei de tineret in amicalul cu Anglia, terminat la egalitate, 1-1. In conditiile in care Danut Coman da semne de nesiguranta si are mai tot timpul probleme medicale, actualul goalkeeper al Gloriei Bistrita este considerat urmasul lu i Lobont. Steaua, Dinamo, Rapid, Dinamo Kiev, Steaua Rosie Belgrad si Blackburn se lupta pentru semnatura lui.
STEFAN MARDARE (19 ani). Ratarea transferului la Steaua a fost, pana la urma, un lucru bun pentru fundasul lui FC Vaslui. El putea avea soarta lui Bogdan Panait, un vasluian de care ros-albastrii si-au batut joc. In ciuda varstei fragede, Mardare da dovada de maturitate in joc. Atu-ul sau este plasamentul.