Autoritatile cubaneze au anuntat ca le vor permite companiilor straine sa plateasca angajatii cubanezi in valuta, iar fermierilor cubanezi le ofera mai mult teren pentru a creste productia agricola, semn ca actualul regim incurajeaza sectorul privat
Autoritatile cubaneze au anuntat ca le vor permite companiilor straine sa plateasca angajatii cubanezi in valuta, iar fermierilor cubanezi le ofera mai mult teren pentru a creste productia agricola, semn ca actualul regim incurajeaza sectorul privat, relateaza Reuters. Decizia de a permite plata in valuta vizeaza legalizarea salariilor "la negru" si le cere muncitorilor sa declare veniturile si sa plateasca impozite pentru acestea.
Reprezentantii a 698 de companii straine inregistrate la Camera Comertului din Cuba au fost informate de Ministerul de Finante ca, incepand din 1 ianuarie 2008, trebuie sa treaca in registrele contabile si platile in valuta catre angajati. Companiile straine din Cuba angajeaza muncitori prin intermediul agentiilor guvernamentale, care sunt platite in valuta si care, la randul lor, platesc salariatii in pesos, moneda nationala.

Pentru a suplimenta salariile scazute, companiile le ofera angajatilor cubanezi sume suplimentare in valuta "la negru", iar autoritatile au ales sa ignore acest lucru pana acum.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.