In Eindhoven, Olanda, se desfasoara Festivalul International al Sculpturilor in Gheata. O echipa din China si-a ales ca tema cele sapte minuni ale lumii, tema in care au fost incluse si cateva dintre "minunile moderne", alese cu ceva vreme in urma. N
In Eindhoven, Olanda, se desfasoara Festivalul International al Sculpturilor in Gheata. O echipa din China si-a ales ca tema cele sapte minuni ale lumii, tema in care au fost incluse si cateva dintre "minunile moderne", alese cu ceva vreme in urma. Nu mai putin de 300.000 de kilograme de gheata si 400 de tone de zapada au constituit materia prima a chinezilor.   Ignoranta - Britanicii nu stiu unde s-a nascut Iisus Ignoranta britanicilor cu privire la legendele si traditiile de Craciun este ilustrata intr-un nou sondaj care arata ca mai mult de un sfert din adultii din Marea Britanie nu stiu unde s-a nascut Iisus, informeaza Telegraph.co.uk. In urma chestionarii s-a descoperit ca 27% dintre britanicii in varsta de 18 ani nu au putut identifica Bethleemul ca fiind locul de nastere al lui Iisus, in vreme ce, in cazul celor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, cifra s-a ridicat la 36%. Una din zece persoane chestionate a crezut ca raspunsul la intrebare este Nazaret si tot atatea au crezut ca este vorba despre Ierusalim. Totodata, mai mult de una din patru persoane - 27% - nu stiu ca un inger i-a spus Fecioarei Maria ca va da nastere unui baiat.   Licitatie - Diamant vandut cu 2,8 milioane euro Un diamant de culoare "albastru intens", de 6,50 karate, a fost adjudecat la sfarsitul saptamanii trecute pentru suma de aproximativ 2,8 milioane de euro, la o licitatie desfasurata la Hotelul Reims, din Franta, relateaza AFP. Acest diamant patrat, foarte rar si estimat la 500.000-700.000 de euro, a fost achizitionat de un cumparator strain, a carui identitate nu a fost dezvaluita, pentru suma-record de 2.793.105 euro (taxe incluse), dupa cum a precizat cabinetul Serret-Portier.   Eroare - Superoferta la benzina Angajatii unei statii de alimentare cu combustibil din Wisconsin, SUA, au fost foarte surprinsi sa vada ca mai toata noaptea au avut coada la pompe. Intr-un tarziu si-au dat seama si de ce. Setasera gresit pretul la benzina: 32,9 centi, in loc de 3.299 dolari. Foarte multi s-au inghesuit sa foloseasca direct cardul de credit pentru a nu ajunge la casa de marcat, unde sa se incaseze "pretul corect". 42 de oameni au luat aproape 2.500 de litri de combustibil.   Record... rutier - 36 de metri aruncat in aer Ghinionul se poate transforma cu usurinta in noroc. Cel putin pentru Matthew McKnight, din Monroeville, Pittsburgh (SUA), care a fost inclus in Cartea Recordurilor, editia 2008, la capitolul "Cea mai lunga distanta la care a fost aruncat in urma unui accident rutier". Tanarul in varsta de 29 de ani a reusit "performanta" de a fi fost aruncat la 36 de metri, de un autovehicul care circula cu 112 km/h. A avut umerii dislocati, multiple fracturi, a petrecut doua saptamani in spital, plus alte 80 la recuperare. Cel care a trimis documentatia este chiar medicul care a avut grija de el in spital, dr Eric Brader.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.