Reprezentativa feminina a tarii noastre si-a asigurat calificarea in sferturile de finala ale Mondialelor din Franta, in urma victoriei cu 32-19 obtinuta in fata Spaniei. A fost cel mai bun joc al tricolorelor de la debutul acestei competitii.
<
Reprezentativa feminina a tarii noastre si-a asigurat calificarea in sferturile de finala ale Mondialelor din Franta, in urma victoriei cu 32-19 obtinuta in fata Spaniei. A fost cel mai bun joc al tricolorelor de la debutul acestei competitii.


Daca pana acum victoriile Romaniei s-au conturat greu, pe finaluri de meci, de data aceasta tricolorele ne-au scutit de emotii, impunandu-si superioritatea inca din primele minute. Portarul Luminita Dinu a prins din nou o zi exceptionala, apararea a stopat orice tentativa ofensiva a ibericelor, iar contraatacul s-a dovedit o arma ucigatoare, astfel ca la pauza Romania conducea cu 19-6.


EXPERIMENT. La reluare, antrenorul Gheorghe Tadici le-a odihnit pe titulare si chiar si-a permis sa faca experimente, folosind jucatoarele pe alte posturi decat sunt obisnuite, consecinta fiind ca timp de 12 minute echipa noastra nu a mai reusit sa inscrie. Apoi lucrurile au intrat pe un fagas normal, scorul final, de 32-19, fiind cel mai mare inregistrat pana acum in faza a doua a turneului. Golurile Romaniei au fost inscrise de Galca (8), Nechita (5), Maier (5), Neagu (4), Bradeanu (3), Lecusanu (3), Ivan (2), Gatzel (1) si Vadineanu (1).


PROGRES. Romania a ramas singura echipa cu punctaj maxim in grupa principala II pentru ca, intr-un alt joc, Germania si Ungaria au terminat nedecis, 30-30. Aseara tricolorele au jucat cu Ungaria, iar maine intalnesc Germania. Doua meciuri foarte importante, pentru ca o clasare pe locul unu sau doi ar face ca in sferturile de finala sa evitam Norvegia si Rusia, care sunt de departe cele mai periculoase echipe din cealalta grupa. "Noi ne propunem victorii in toate meciurile. Nu ma intereseaza speculatiile vizavi de rezultate, ma intereseaza in mod special ca echipa sa mai creasca in ceea ce priveste jocul. Mai sunt resurse, cred ca am ajuns la 70-75 la suta din potential, deci trebuie sa mai facem un salt. Nu puteam sa intram in Campionatul Mondial cu o forma sportiva maxima si ne dorim ca in perioada urmatoare sa mai crestem din punct de vedere al jocului, atat in atac, cat si in aparare", a spus Gheorghe Tadici.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.