La "Albatros", editura pe care a renascut-o din cenusa, a scos de sub teascul tipografic cateva opuri literare, captand interesul pentru sponsorizat al unor cunoscuti politicieni si oameni de afaceri. Sub mecenatul lui Adriean Videanu a editat faimoa
La "Albatros", editura pe care a renascut-o din cenusa, a scos de sub teascul tipografic cateva opuri literare, captand interesul pentru sponsorizat al unor cunoscuti politicieni si oameni de afaceri. Sub mecenatul lui Adriean Videanu a editat faimoasa carte de reportaje "Bucurestii tineretii mele" de Ion Minulescu, sub mecenatul lui Neculai Ontanu i-a tiparit universitarului Razvan Voncu cartea "Pieton prin tranzitie" (publicistica politica si culturala), pe Arie Shalev si Horia Vladimir Ursu i-a convins sa sponsorizeze cele patru volume din "Bucurestii de altadata" de Constantin Bacalbasa, Cristian Diaconescu a sprijinit aparitia volumului de versuri "Albatrosul ucis" de Nicolae Labis, iar Daniel Marian Vanghelie a pus umarul la publicarea "Poeziei filosofice" a lui Mihail Eminescu. Acest ultim volum are o prefata scrisa de Gala Galaction, o introducere de Lucian Blaga si drept postfata, un eseu semnat de Dan Petre Popa. Cea mai interesanta carte tiparita de "Albatrosul" lui Dan Petre Popa are sa fie "Jurnal de fata din Targu Frumos". Reprezinta un manuscris scris de o fetita evreica din Targu Frumos in anii Holocaustului. Manuscrisul a fost descoperit de Dan Petre Popa, care l-a si editat. Din pacate, editorul nu da amanunte cum, unde si in ce fel a fost descoperit acest manuscris, care aminteste frapant de "Jurnalul Annei Frank". O pagina de mare emotie umana si literara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.