Generarul-procuror Dan Voinea a lucrat atit de "profesionist" in dosarele Revolutiei si Mineriadei, incit fostul presedinte Ion Iliescu poate economisi linistit banii pentru onorariile avocatilor sai.

Procurul general al Romaniei, Laura Codruta Kövesi, a aratat vineri ca dosarul crimelor din 13 iunie 1990 din fata Ministerului de Interne, in care principalul invinuit este Ion Iliescu, dosar care a implinit deja noua ani, a fost atit de prost lucrat, incit acuzarea nu ar fi avut nici o sansa de a cistiga in instanta, ceea ce ar fi condus la o noua tergiversare a solutionarii lui. Generalul, al carui salariu, platit din bani publici, se ridica la mii de euro lunar, a comis erori de procedura pe care le-ar fi sanctionat si un student in anul I la Drept. A semnat o rezolutie pe dosarul altui procuror, nu i-a luat declaratie de invinuit lui Ion Iliescu (in zece ani, n-a avut timp?!), a scris in rezolutie alte fapte decit cele prezentate avocatului fostului presedinte etc.

Generalul Voinea a pozat, de-a lungul anilor, in cavaler al dreptatii, in mare "hartuitor" penal al fostului presedinte si o facea atit de convingator incit asteptam ani in sir iluzoria iminenta a anchetarii lui Iliescu. Voinea a reusit una dintre cele mai subtile manipulari a opiniei publice de dupa 1990. A convins pina si organizatiile de revolutionari ca lucreaza serios, de asa maniera incit acestea aproape ca l-au implorat sa pastreze aceste dosare, prin trecerea in rezerva, si dupa decizia Curtii Constitutionale care-l opreste sa mai ancheteze civili. Anunta, din cind in cind, noi probe zdrobitoare strinse in cele mai vechi dosare penale din istoria Romaniei postdecembriste si a reusit astfel sa pacaleasca majoritatea populatiei ca, intr-un "viitor de aur", l-ar putea vedea pe Iliescu in boxa acuzatilor.

Desi din cite se pare generalul lucreaza incet si prost in aceste dosare, refuza cu incapatinare sa le decline catre sectiile civile ale Parchetului Militar. Explicatia data de el, asa cum a fost relatata de Kövesi, este stupefianta. Cica in dosarele Revolutiei si Mineriadei ar fi implicati numai militari, deci solutionarea acestora este in continuare de competenta sa. In aceasta logica, ar insemna ca in 22 decembrie 1989 si ulterior si in 14-15 iunie au avut loc lovituri sau tentative de lovituri de stat militare. Ca minerii si liderii lor erau angajati ai Ministerului Apararii sau ai Internelor. Ei bine, "civilul" cu cel mai mare "grad" implicat in cele doua represiuni singeroase ale manifestantilor, este, cu voia dumneavoastra, fostul presedinte Ion Iliescu. Ghiciti, va rog, din trei incercari, de ce doreste generalul Dan Voinea sa pastreze aceste dosare!