Vineri, 14 decembrie, primesti

impreuna cu editia de Weekend a Cotidianului

DOZA DUBLA DE PRISON BREAK

DVD 2 - Episoadele 3 si 4

Tensiunea creste in proportie geometrica in urmatoarele doua episoade: Michael testeaza fidelitatea lui Sucre si se straduieste sa-l atraga pe mafiotul Abruzzi in planul sau.Mafiotul Abruzzi si detinutul model Sucre se alatura planului de evadare pus la punct de Michael Scofield Singele acopera podeaua depozitului din Fox River. Abruzzi zimbeste pervers uitindu-se la foarfecele de gradina pe care le tine in mina unul dintre batausii sai. Ochii sticlind de durere ai lui Michael Scofield sint fixati in tavan. Deopotriva socanta si violenta, scena de mai sus deschide episodul „Cell Test", al treilea din prima serie „Prison Break", adusa pe DVD in premiera in Romania de Cotidianul. Vineri, 14 decembrie, DVD-ul 2, care contine episoadele 3 si 4 („Cell Test" si „Cute Poison"), va costa impreuna cu ziarul 12,9 lei. Cotidianul reuseste astfel o dubla premiera: primul serial tv oferit ca insert intr-un proiect de mare tiraj si totodata lansarea, in exclusivitate pe DVD (distribuitor Prooptiki Romania), in acelasi timp cu difuzarea filmului pe micile ecrane. Fanii serialului isi pot lua astfel doza dubla de „Prison Break". Fara ore fixe. Fara pauze publicitare.

In „Testul celulei", planul lui Michael de a se convinge de loialitatea lui Sucre se intoarce impotriva lui: porto-ricanul cere transferul in alta celula. Intre timp, tinarului inginer i se alatura si Abruzzi, care intelege ca Scofield este singurul care i-l poate da pe Fibonacci. T-Bag vrea sa se razbune pe locatarul celulei 40, insa intervine mafiotul Abruzzi. Condamnarea lui Lincoln Burrows se apropie, acesta trebuind sa aleaga ce membru al familiei ii va fi aproape in ultimele momente din viata. Dincolo de zidurile penitenciarului, avocata Veronica Donovan o gaseste pe Leticia, un martor a carui declaratie este cruciala in procesul lui Lincoln. Veronica reuseste sa o convinga pe Leticia sa marturiseasca tot ce stie. Cum Haywire, noul coleg de celula al lui Michael, nu doarme niciodata, Michael bate pasul pe loc.

Suspansul creste insa in episodul 4, cind nebunul Haywire devine din ce in ce mai fascinat de tatuajele lui Michael. Pentru ca nu poate sa sape tunelul, Scofield ii cere ajutorul lui Pope, rugindu-l sa ii aduca un alt coleg. Situatia reintra insa in normal, cind, furios ca l-a parasit iubita, Sucre decide sa se intoarca si sa intre in planul lui Michael. Acesta a facut deja progrese, reusind aproape sa desprinda chiuveta din perete. Titlul episodului este dat de unul dintre tatuajele de pe bratul lui Scofield. Urciorul ii aminteste lui Scofield ca are nevoie de o substanta extrem de puternica pentru a coroda tevile de scurgere ale infirmeriei. Reteta compusului chimic se ascunde in spatele inscriptiei „Cute Poison" (foto) (Otrava simpatica). Afara, Veronica duce propriul razboi si incearca sa obtina probe noi. Apare in peisaj si avocatul Nick Savvrin, care decide sa se implice in cazul Burrows. Jurnalistii de la TV Squad considera ca episodul „Cute Poison" este de departe cel mai bun al primei serii.