Festivalul ajuns la a XVII-a editie promite momente inedite
Organizatorii Festivalului "Mozart" vor aduce la Cluj-Napoca, de la Praga, pianul folosit in filmul "Amadeus", regizat de Milos Forman, la care va sustine un concert cameral Geoffrey Go
Festivalul ajuns la a XVII-a editie promite momente inedite
Organizatorii Festivalului "Mozart" vor aduce la Cluj-Napoca, de la Praga, pianul folosit in filmul "Amadeus", regizat de Milos Forman, la care va sustine un concert cameral Geoffrey Govier, profesor la Royal College of London.
Francisc Laszlo, presedintele de onoare al Festivalului "Mozart", a declarat intr-o conferinta de presa ca pianul este, de fapt, un fortepiano, tipul de pian folosit in epoca, pe care a compus si cantat Mozart.
El a adaugat ca fortepianul va fi adus de la Praga, instrumentul fiind proprietatea lui Petr Sefl, restaurator ceh si colectionar de instrumente muzicale.
Cea de-a XVII-a editie a Festivalului "Mozart" a inceput ieri, 7 decembrie, si va dura pana in 14 decembrie.
In deschidere va concerta pianistul Gabriel Croitoru, iar la inchidere va avea loc un concert vocal-simfonic sustinut de corul si orchestra Filarmonicii "Transilvania".
Concertele vor avea loc la Sala Studio a Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca si pe scena Casei de Cultura a Studentilor.
Programul festivalului va cuprinde doua concerte simfonice sustinute de corul si orchestra Filarmonicii Transilvania, patru concerte camerale, un concurs de interpretare pianistica si doua conferinte despre pianistica mozartiana , sustinute de doua specialiste din Cluj-Napoca, prof. Dana Borsan si Adriana Bera. Cele doua conferinte vor fi insotit de lansarea colectiei integrale a concertelor pentru pian de Mozart, in interpretarea Danei Borsan.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.