Ionel Blanculescu, exclus din partid joi seara de PSD Bucuresti, sustine, citat de Newsin, ca inlaturarea sa din formatiune este un atentat la ordinea constitutionala si la statul de drept si ii critica totodata pe Mircea Geoana si pe Marian Vanghelie, pe care ii acuza ca au transformat PSD intr-o schela ruginita. Intr-un comunicat de presa- reactie la excluderea sa din partid intitulat "Tandemul Geoana- Vanghelie- recidiveaza din prostie in penibil", Ionel Blanculescu sustine ca darea sa afara din partid si incetarea procedurilor de validare a mandatului senatorial ce-i revine reprezinta o incalcare a ordinii constitutionale si o frauda electorala si anunta ca isi mentine intentia de a-si cauta dreptatea prin tribunale.

"Dupa un esec de proportii in a impiedica accederea la Senatul Romaniei a membrului supleant de drept si de fapt pe lista Senat Bucuresti, Blanculescu Ionel, dupa vacantarea locului de senator, la 14.09.2007, iata, ca dupa aproape un trimestru, la 6.12.2007, in zi de sarbatoare, in speranta ca aceasta ii va ajuta sa reuseasca de aceasta data, cuplul de comici vestiti ai politicii dimbovitene, "Geoana - Vanghelie", se umple de penibil, realizind o excludere ilegala, penala in perioada de suspendare ilegala si de asemenea penala, instituita de acestia in mod abuziv", se afirma in comunicatul fostului ministru al Controlului.

Blanculescu mai sustine ca excluderea sa este ilegala si o masura meschina a lui Vanghelie, care nu a dorit decit sa-si recompenseze fidelii. Fostul demnitar mai sustine ca Vanghelie minte cind spune ca el a dat in judecata partidul, cind de fapt, dupa propriile spuse, Blanculescu a chemat in judecata doar persoanele care s-ar face vinovate de sanctionarea sa ilegala, persoane pe care le numeste "infractori de Drept Constitutional si, de ce nu, comun", dar nu le enumera.

In aceste conditii, Blanculescu le transmite celor din PSD ca va inainta plingeri penale la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a sanctiona o actiune extrem de periculoasa pentru ordinea de drept din Rominia, invocind incalcarea legii electorale si a ordinii constitutionale, pedepsite de Codul Penal cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea de drepturi.

Ionel Blanculescu profita de prilej pentru a critica modul in care conducerea actuala a PSD administreaza partidul. Blanculescu spune ca tandemului Geoana Vanghelie, unul al "abuzului, arogantei si prostiei", denota un comportament "tipic politicii de centura, care a transformat PSD, din partidul cel mai important al Romaniei, intr-o formatiune oarecare, care dupa pierderea a 50% din electorat se apropie cu pasi repezi in actuala structura de conducere de partidul schela, gol, similar cu asa-zisul brad de sarbatoare dintr-o piata a Bucurestiului - in loc de crengi verzi si sanatoase, schele reci si ruginite".

Ionel Blanculescu a fost exclus din partid, a decis joi Comitetul Executiv al PSD Bucuresti, iar locul de senator vacantat prin demisia lui Dan Voiculescu va fi ocupat de Nicolae Marasescu.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie a anuntat joi ca Ionel Blanculescu a fost exclus din partid pentru lipsa activitatii politice si pentru ca a dat partidul in judecata, cerindu-si locul de senator ce i se cuvenea.