Fie ca esti generos ca patriarhul Abraham, fie ca esti zgarcit ca unchiul Scrooge, totul este provocat de anumite trasaturi genetice si nu de mediul social, educatie sau de alti factori externi, sustine o echipa de cercetatori de la Hebrew University
Fie ca esti generos ca patriarhul Abraham, fie ca esti zgarcit ca unchiul Scrooge, totul este provocat de anumite trasaturi genetice si nu de mediul social, educatie sau de alti factori externi, sustine o echipa de cercetatori de la Hebrew University, informeaza cotidianul The Jerusalem Post consultat vineri de Rompres. Dr. Ariel Knafo de la Departamentul de psihologie al acestei universitati a coordonat un studiu prin care sustine ca poate demonstra ca generozitatea dar si zgarcenia sunt rezultatul actiunii anumitor gene. Cercetatorii israelieni au creat in scopuri experimentale un program virtual, pe internet, prin care solicitau participantilor la experiment sa doneze bani, desigur, tot virtuali. In urma acestui studiu s-a descoperit ca generosii sunt diferiti genetic fata de zgarciti.  La acest experiment au participat 203 voluntari care interactionand on-line, au fost pusi in fata alegerii de a pastra sau de a dona o parte sau in totalitate suma de 12 dolari unui alt voluntar, in mod anonim. Participantilor la experiment li s-au luat mostre de ADN care au fost analizate si apoi suprapuse reactiilor de a dona sau de a pastra banii in cadrul jocului.  S-a descoperit ca subiectii care aveau anumite variatii ale genei AVPR1a, au donat in medie cu 50% mai multi bani decat cei ce nu aveau aceasi variatie a genei AVPR1a.   "Acest experiment ne ofera primele probe ale existentei unei legaturi intre altruism si variatiile genetice", a comentat Ariel Knafo.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.