Primaria municipiului Sfantu-Gheorghe, Covasna, a semnat ieri un contract de finantare privind reabilitarea statiunii Şugas-Bai, in valoare de peste un milion de euro. Primarul municipiului, Albert Almos, a declarat in cadrul conferintei de presa, c
Primaria municipiului Sfantu-Gheorghe, Covasna, a semnat ieri un contract de finantare privind reabilitarea statiunii Şugas-Bai, in valoare de peste un milion de euro. Primarul municipiului, Albert Almos, a declarat in cadrul conferintei de presa, ce a avut loc cu prilejul acestui eveniment, ca proiectul se desfasoara prin intermediul MDLPL in cadrul Programului Operational Regional si se refera la mai multe lucrari de infrastructura si dezvoltare a acestei statiuni. Suma de care beneficiaza autoritatile locale in aceasta prima faza se ridica la 400 de mii de lei, fondurile fiind alocate pentru continuarea studiilor de fezabilitate si proiectare.
In proiectul de reabilitare a statiunii intra modernizarea drumului de acces in statiune, a statiei de epurare, iluminatul public, realizarea de parcari si alei, dar si a izvoarelor de apa minerala. De asemenea, municipalitatea are in vedere constructia unei baze sportive ce va avea un teren de tenis si unul de minigolf. Potrivit proiectului, terenul de golf este conceput pe o suprafata de 2.500 de metri patrati, urmand sa fie amenajat in locul fostei gradini zoologice din Şugas-Bai.
"Pentru modernizarea statiunii este necesara gasirea unei cai de comunicare cu firma care are in administrare mofeta si baia calda din statiune, pentru a le putea reabilita", a spus Almos. Totodata, se vor demara lucrari de modernizare a partiei existente in statiune, dar, in acelasi timp, primarul are in plan si construirea unei noi partii pentru copii. Lucrarile vor incepe anul viitor, desi este posibil ca suma alocata acum sa nu fie suficienta pentru finalizarea proiectului.
Statiunea Şugas-Bai este inclusa si in programul "Drumul Apelor Minerale", care presupune reabilitarea statiunilor balneoclimaterice de interes.
Intentia autoritatilor locale este de a atrage in Şugas-Bai cat mai multi turisti, in special tineri, atat pe timp de vara, cand oferta de aici este mai redusa, cat si iarna, cand cele doua partii de schi vor fi atractia principala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.