Violonistul Alexandru Tomescu va sustine maine, de la ora 19.00, primul recital pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, la Sala de Concerte "Mihail Jora" a Societatii Romane de Radiodifuziune. Vioara a intrat in posesia lui Tomescu 23 noiembrie, fiind castigata in urma concursului organizat in cadrul Festivalului International "George Enescu" de catre Ministerul Culturii si Cultelor.
Solist al orchestrelor Radio Romania, Alexandru Tomescu are in palmaresul sau peste 26 de premii obtinute la concursuri internationale si peste 180 de recitaluri si concerte in tara si in strainatate. Pentru anul viitor, el doreste organizarea unui turneu in tara si realizarea unui CD, astfel incat fiecare meloman sa se poata bucura de sunetul pretiosului instrument. Vioara se afla in posesia cunoscutului violonist pe o perioada de cinci ani, durata contractului de comodat.
Alexandru Tomescu va fi acompaniat la pian de catre Horia Mihail, concertul de la Radiodifuziune urmand sa fie difuzat in direct si in exclusivitate de Radio Romania Cultural (in FM pe toate frecventele) si pe Internet la cultural.srr.ro. (D.C.)