In meciul contra Coreei de Sud, Luminita Hutupan Dinu a aparat nu mai putin decat 20 de mingi trimise pe poarta Romaniei. Cu toate acestea, ingerul pazitor din poarta echipei pregatite de Gheorghe Tadici nu se afla in topul celor mai bune portarite d
In meciul contra Coreei de Sud, Luminita Hutupan Dinu a aparat nu mai putin decat 20 de mingi trimise pe poarta Romaniei. Cu toate acestea, ingerul pazitor din poarta echipei pregatite de Gheorghe Tadici nu se afla in topul celor mai bune portarite de la acest Campionat Mondial.
CLASAMENTE. De altfel, la finalul meciului castigat in fata Coreei de Sud, Lim Young Chu, antrenorul asiaticelor, a recunoscut ca a€ždaca portarul roman nu ar fi existat astazi, problema invingatoarei era simplu de rezolvat". Cu tooate acestea, cel mai bun goalkeper de la Campionatul Mondial din 2005, Luminita Hutupan Dinu, nu ocupa o pozitie satisfacatoare in clasamentul intocmit de Federatia Internationala de Handbal pentru aceasta competitie. Daca in topul mingilor parate de portari, dupa primele patru meciuri, lider este norvegianca Katrine Haraldsen cu 22 de mingi parate din totalul de 48 trimise pe poarta ei, cu un procentaj de 48%, in schimb, Luminita Dinu, cu 37 de mingi parate din 98, procentaj de 38%, ocupa doar pozitia a 18-a in top. Celalalt portar al Romaniei, Tereza Paslaru, folosita mai putin, nici nu figureaza in acest clasament. In schimb, Terza Paslaru intra in topul portarilor cu un procentaj bun la pararea loviturilor de la 7 metri, moldoveanca ocupand pozitia a sasea in top. Tereza a aparat pana acum doua din cele cinci mingi expediate pe poarta din astfel de lovituri. In acest top, prima pozitie o ocupa Clara Woltering cu patru din sase mingi aparate pentru reprezentativa Germaniei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.