De asemenea, lui Puwak i s-au interzis unele drepturi, magistratii dispunand si desfiintarea sechestrului de pe cele trei conturi ale acestuia. Sentinta va fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti, de catre aparatorul lui Puwak, care a spus ca nu s
De asemenea, lui Puwak i s-au interzis unele drepturi, magistratii dispunand si desfiintarea sechestrului de pe cele trei conturi ale acestuia. Sentinta va fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti, de catre aparatorul lui Puwak, care a spus ca nu se astepta la condamnarea cu executare, dat fiind ca Iosif Puwak nu are antecedente penale. "Nu ma asteptam la o asemenea hotarare, mai ales ca prejudiciul s-a acoperit. Nu stiu daca Puwak este omul care sa nu inteleaga scopul pedepsei penale, mai ales la varsta lui. Sunt trist, nu ma gandeam ca-i dau fara suspendare", a spus avocatul. Iosif Puwak a fost trimis in judecata in luna iulie a acestui an, in rechizitoriul procurorilor DNA aratandu-se ca el a obtinut, in urma cu 6 ani, peste 40.000 de euro finantare din fonduri europene, pentru un proiect in domeniul constructiilor de locuinte. Conform anchetatorilor, 15 muncitori romani din domeniul instalatiilor sanitare ar fi trebuit sa lucreze la cateva fabrici nemtesti de acelasi profil. Fara sa respecte prevederile legale, Puwak ar fi schimbat partenerii externi, proiectul a esuat, iar obiectivele prevazute in contract nu s-au mai respectat. Prin rechizitoriul intocmit de procurori s-a dispus disjungerea cauzei pentru continuarea cercetarilor fata de Mihai Puwak, fiul lui Iosif Puwak, privind modul de utilizare a fondurilor externe. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.