Politicieni de toate culorile si fosti camarazi pe baricadele Revolutiei au venit ieri in numar mare sa-si ia adio de la fostul lor coleg, deputatul PSD Dan Iosif. Trupul neinsufletit al parlamentarului a fost depus inca de dimineata in holul princi
Politicieni de toate culorile si fosti camarazi pe baricadele Revolutiei au venit ieri in numar mare sa-si ia adio de la fostul lor coleg, deputatul PSD Dan Iosif. Trupul neinsufletit al parlamentarului a fost depus inca de dimineata in holul principal al Senatului, unde in urma cu o luna a stat si Antonie Iorgovan, unul dintre participantii la ceremonia funerara remarcand ca „locul s-a transfomat intr-un cimitir”.

Sicriul lui Iosif a fost tinut descoperit in holul Senatului si a fost flancat atat de fosti colegi de-ai sai revolutionari cu pancarde tricolore pe brat, cat si de militari de la Regimentul de Garda 30 Mihai Viteazul. Vizibil afectat de disparitia prematura a fostului sau consilier, Ion Iliescu a venit printre primii sa-i aduca un ultim omagiu. Presedintele de onoare al PSD a depus o coroana de flori la catafalc si s-a intretinut discret cu familia celui disparut. Iliescu a declarat ca, pentru el, Dan Iosif ramane o figura luminoasa, emblematica, a Revolutiei romane si a evocat curajul si implicarea acestuia in timpul evenimentelor din d ecembrie 89. „Dan Iosif s-a remarcat prin temeritatea lui, a fost un sufletist, un om care s-a daruit unui crez de viata”, a spus Iliescu despre cel pe care l-a considerat multa vreme ca pe-un fiu adoptiv.

Dan Iosif a fost unul dintre oamenii fideli ai lui Iliescu, lucrand alaturi de acesta si la Cotroceni, iar ulterior la cabinetul senatorial. Si liderul PSD Mircea Geoana a trecut pe la catafalc, fiind insotit de Titus Corlatean, Marian Sarbu, Dan Mircea Popescu si Liviu Dragnea. „Sunt profund indurerat de disparitia colegului nostru si sunt alaturi de familie”, a declarat Geoana, aratand ca pentru el Dan Iosif ramane „un om vulcanic si tumultuos” care a luptat pentru libertate si democratie. Geoana a mai spus ca i se pare nedrept ca oamenii sunt apreciati cu adevarat doar dupa ce trec in nefiinta.

Pe la catafalc s-au mai prindat ca sa-i aduca un ultim omagiu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, cel al Camerei, Bogdan Olteanu (PNL), fostul ministru taranist Mircea Ciumara, senatorul UDMR Gyorgy Frunda, senatorul PD Dorel Onaca, senatorul PNL Radu Campeanu, deputatul PC Damian Florea, dar si independentul Nati Meir.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.