Liderul PC, Dan Voiculescu, a acuzat ieri Ministerul Public ca exercita presiuni asupra unei instante de judecata, care judeca un abuz al sefului DNA. El s-a referit la rezolutia data cu doua zile in urma publicitatii de catre Parchetul de pe langa
Liderul PC, Dan Voiculescu, a acuzat ieri Ministerul Public ca exercita presiuni asupra unei instante de judecata, care judeca un abuz al sefului DNA. El s-a referit la rezolutia data cu doua zile in urma publicitatii de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care se comunica neinceperea urmariri penale fata de procurorul-sef al DNA pentru abuz in serviciu in urma plangerii Corinei Voiculescu. "Procurorii de la PICCJ fac publica o decizie din 29 august, care il absolva pe Daniel Morar, cu doar cateva zile inainte de procesul in care seful DNA trebuie sa raspunda pentru punerea sub ascultare a telefoanelor fiicei mele intr-un dosar in care fiica mea nu este implicata in nici un fel", se arata intr-un comunicat de presa al presedintelui PC, care a solicitat Ministerului Public sa nu mai exercite presiuni asupra instantei de judecata "prin materiale in care posibilitatea DNA de a solicita ascultarea telefoanelor este prezentanta ca un drept al sefului DNA". Voiculescu aminteste ca exista o a doua solicitare a instantei de judecata prin care i se cere Parchetului General, sub avertismentul amendei, sa ofere judecatorului documentul care arata ca Daniel Morar solicita SRI date personale referitoare la fiica sa intr-un dosar in care "aceasta nu are nici o calitate procesuala".   Intimidare. "Ma intreb de ce Parchetul a refuzat o data solicitarea judecatorului si de ce este fortat judecatorul sa recurga la amenda, o formulare in fond extrema, pentru a obtine un raspuns de la procurorii doamnei Kovesi? In loc sa raspunda acestei solicitari, al carui termen este marti, 11 decembrie, Parchetul iese cu un comunicat in care se arata ca seful DNA are dreptul sa asculte telefoanele fiicei mele", mai precizeaza Voiculescu. "Familia mea a devenit tinta unui joc de intimidare pe care procurorii din Parchetul General si procurorii DNA au ajuns sa-l joace pe fata, prin pozitii publice in presa. Fiicei mele i se asculta telefoanele intr-un dosar in care nu are absolut nici un fel de implicare. Ma intreb de ce DNA nu a cerut si urmarirea tatalui meu, care la 88 de ani ar fi fost o tinta mult mai usoara pentru procurorii domnului Morar",  a conchis presedintele PC. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.