Agentia Nationala de Integritate (ANI) ar putea incepe primele verificari privind declaratiile de avere in a doua parte a lunii ianuarie 2008, a declarat ieri ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu. La randul sau, premierul Calin Popescu Tariceanu a anu
Agentia Nationala de Integritate (ANI) ar putea incepe primele verificari privind declaratiile de avere in a doua parte a lunii ianuarie 2008, a declarat ieri ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu. La randul sau, premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta ca vicepresedintele agentiei sa preia atributiile de aplicare a masurilor operationale la nivelul agentiei, astfel incat institutia sa inceapa sa functioneze.
"Din cauza procedurilor care inca nu au permis alegerea presedintelui ANI, agentia este in impas si am luat acele decizii care permit vicepresedintelui sa indeplineasca atributiile detinute de presedinte pana la alegerea acestuia.", a declarat premierul Tariceanu.
O alta decizie a Guvernului, anuntata de aceasta data de ministrul Justitiei, prevede obligatia Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerului Justitiei, Ministerului Internelor si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de a detasa, in termen de cinci zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei, 28 de persoane care sa ajute la inceperea activitatii agentiei. "Deblocam astfel situatia pe care nu am putut sa o rezolvam la inceputul acestei saptamani, prin amanarea votului din Senat asupra unei ordonante emise in luna mai. Avand in vedere modificarile aprobate, agentia ar putea incepe primele verificari in a doua parte a lunii ianuarie 2008", a spus Chiuariu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.