Reprezentantii companiilor de pe pilonul II si cei ai arbitrului pensiilor private s-au intalnit ieri pentru a discuta proiectul de norma referitor la transferul aderentilor de la un fond la altul, urmand sa vina cu propuneri catre Comisie, a spus pe
Reprezentantii companiilor de pe pilonul II si cei ai arbitrului pensiilor private s-au intalnit ieri pentru a discuta proiectul de norma referitor la transferul aderentilor de la un fond la altul, urmand sa vina cu propuneri catre Comisie, a spus pentru NewsIn vicepresedintele CSSPP, Ion Giurescu.
Conducerile societatilor de administrare care activeaza pe pilonul II urmeaza sa discute, peste doua saptamani sau dupa 1 ianuarie 2008, cu CSSPP propunerile in legatura cu proiectul de lege aflat in dezbatere publica in legatura cu transferul aderentilor, a precizat Giurescu. El a mentionat ca, in cadrul intalnirii de ieri, reprezentantii companiilor de pe pilonul II vin cu propuneri pentru a fi discutate cu arbitrul pensiilor private, care va lua deciziile finale in ce priveste normele. Transferul activelor de la un fond la altul ar putea deveni, dupa incheierea perioadei de aderare la pilonul II, o afacere pentru agentii de marketing care au prins gustul comisioanelor grase, daca arbitrul pensiilor nu impune prevederi stricte, mentionasera mai multi administratori de fonduri chestionati de NewsIn.
Astfel, potrivit proiectului de Norma inaintat de arbitrul pensiilor private, un aderent la pilonul II se poate transfera de la un fond la altul de patru ori pe an. Potrivit proiectului, cererile de transfer ale aderentilor se vor inregistra trimestrial, dar numai in cursul lunilor februarie, mai, august si noiembrie din fiecare an.
"Nivelul comisioanelor oferite agentilor de marketing ar trebui sa fie proportionale cu marimea activelor", declarase, pentru NewsIn, presedintele Allianz-Ţiriac Fond de Pensii, Crinu Andanut.
"Ponderea celor care se vor transfera de la un fond la altul depinde de norma pe care o va elabora CSSPP", mentiona directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.