Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) impreuna cu autoritatile locale vor asiura finantarea in valoare de 130 de milioane de lei (38 milioane de euro) pentru modernizarea a 14 gradini zoologice, pana in 2012. Cea mai mare parte, adica 75
Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) impreuna cu autoritatile locale vor asiura finantarea in valoare de 130 de milioane de lei (38 milioane de euro) pentru modernizarea a 14 gradini zoologice, pana in 2012. Cea mai mare parte, adica 75% din fonduri va fi asigurata de la bugetul de stat, iar restul banilor vor fi  asigurati de autoritatile locale. "Din cauza lipsei de finantare, multe din aceste gradini zoologice trebuia sa fie inchise in 2008, insa acum asiguram conditiile de trai necesare animalelor conform standardelor europene", a declarat Lucia Varga, secretar de stat in MMDD. Modernizarea acestor gradini zoologice va avea un efect benefic asupra dezvoltarii locale, in special in zonele cu potential turistic, precum si in domeniul cercetarii.

STATISTICA.In Romania exista 41 de gradini zoologice, din care 32 de gradini zoologice propriu-zise, sase acvarii publice, un delfinariu si doua terarii. Autoriatatile publice locale au in proprietate 28 de gradini zoologice, celelalte gradini zoologice fiind detinute de muzee de stiintele naturii si de proprietari privati. In aceste gradini zoologice traiesc 4.756 de mamifere, 5.242 de pasari, 437 de reptile si 5.222 de pesti. Doar 18 din cele 28 de autoritati locale au depus proiecte petru accesarea fondurilor necesare modernizarii gradinilor zoologice. Daca nu vor fi cheltuiti acesti bani pentru modernizarea gradinilor zoologice, pentru a respecta cerintele Uniunii Europene, acestea risca sa fie inchise anul viitor.
   


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.