Cel mai vechi Rolls-Royce din lume a fost vandut la inceputul acestei saptamani, in cadrul unei licitatii, la Londra. Este vorba de un automobil decapotabil cu doua locuri, de 10 CP, produs in 1904, chiar anul infiintarii celebrului producator auto b
Cel mai vechi Rolls-Royce din lume a fost vandut la inceputul acestei saptamani, in cadrul unei licitatii, la Londra. Este vorba de un automobil decapotabil cu doua locuri, de 10 CP, produs in 1904, chiar anul infiintarii celebrului producator auto britanic. Modelul a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris, din 1904, fiind produs in doar patru exemplare, cel vandut acum fiind ultimul aflat inca in stare de functionare. Conform Autonews, masina a avut doar trei proprietari, in cei 103 ani de existenta, ultimul detinand-o vreme de 30 de ani. Remarcabil este si faptul ca acest exemplar unic a fost restaurat o singura data, in anii '50. Suma la care a fost adjudecata masina este de 3,5 milioane de dolari, acesta fiind cel mai mare pret din toate timpurile pentru un automobil Rolls-Royce care dateaza dinaintea anului 1905.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.